POSTAJE NEMOGUĆA, DEPORTUJTE JE U HRVATSKU: Brnabićeva opet lupeta i bruka našu zemlju, hoće da se banja!

Obavezno pročitajte

Manje od 1.500 turista posetilo je Nišku Banju u prva 3 meseca 2021. godine, a tri nekada najveća i najpoznatija hotela i dalje su ruinirana i u lošem stanju. Ipak, to nije smetalo premijerki Ani Brnabić da o ovom lečilištu nadomak Niša priča samo u superlativu, a izjavila je i de je zadovoljna što se banjski turizam u Srbiji konačno budi, i dodala da tome doprinosi razvoj Niške Banje.

Premijerka Ana Brnabić, kao i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, inače bliska prijateljia Anđelka Vučića, u subotnjoj poseti Niškoj Banji govorile su sa puno optimizma o hotelima koji bi trebalo da uskoro budu renovirani kako bi turistički potencijal došao do izražaja.

Međutim, iako su šetalište i trg u Banji renovirani, hoteli koji se nalaze tik uz glavno šetalište stoje ruinirani. Analiza Južnih vesti je nedavno pokazala da hoteli “Ozren”, “Srbija” i “Partizan” odavno stoje devastirani, iako već nekoliko godina imaju nove vlasnike.

- Advertisement -

Radnika ni na vidiku, hoteli su isrctani grafitima, zarasli su u travu u slučaju hotela “Srbija” ili su okruženi srčom od prozora koji su popucali prilikom požara 2018. u slučaju hotela “Partizan”.

Čini se da ovakvo stanje objekata premijerka Ana Brnabić očigledno ne vidi kao problem, pa je prilikom subotnje posete rekla da je raduje broj domaćih i stranih investitora koji kupuju hotele u Niškoj Banji zbog čega je ona “sve lepša i jača”.

Drago mi je da vidim da dolazi sve više privatnih, stranih i domaćih investitora da investiraju ovde u hotele, to znači da će Niška Banja biti sve lepša i jača i da će dolaziti sve više ljudi, kao i da će ljudima iz Niške banje život biti kvalitetniji i mnogo lepši – kaže Brnabić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da su podaci za ovu godinu izuzetno ohrabrujući i da je Nišku Banju od januara do aprila ove godine posetilo više turista nego tokom čitave prošle godine, kao i da postoji mogućnost da ova godina premaši rekordnu 2019. godinu.

Hoteli ruinirani i zapušteni, a Brnabićka kaže da će Niška Banja „biti sve lepša i jača“
foto: U.K
Ovakav optimizam je za sada ipak preuranjen jer je Nišku Banju u prvom kvartalu 2021. posetio 1.491 turista čime je zauzela 11. mesto po broju posetilaca od svih banja u Srbiji. To je svakako znatno više u odnosu na 2020. kada je kretanje zbog korone bilo ograničeno.

Upravo su smeštajni kapaciteti jedan od najvećih problema Banje rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Kao krivca za ruinirane hotele gradonačelnica vidi lošu privatizaciju, ali kako kaže, hoteli polako, ali sigurno dobijaju nove vlasnike.

Хотели руинирани и запуштени, а Брнабићка каже да ће Нишка Бања "бити све лепша и јача"

Mogu da vam kažem da od tri postojeća hotela, jedan je u procesu restitucije. Očekujemo odluku Agencije za restituciju da li će se on vratiti starim vlasnicima. Jedan je prodat u međuvremenu, zapravo onog trenutka kada smo mi kao grad rekli da želimo da pravimo još jednu veliku investiciju u Niškoj banji, a to je akva-park, nedelju, dve posle toga je kupljen jedan od hotela. To nas posebno raduje jer smeštajni kapaciteti jesu jedan od najvećih problema Niške banje – navodi Sotirovski.

Upravo je hotel “Srbija” oktobra 2019. kupio doskorašnji poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović, a kako je rekao za Južne vesti samo upis u katastar je trajao godinu dana i da je “sada u fazi projektovanja i pribavljanja građevinske dozvole za rekonstrukciju postojećeg i dogradnju novog dela hotela”.

Pored njega hotel “Ozren” februara ove godine kupila je firma MAK International, dok je “Partizan” početkom 2018. oglašen na prodaju, a već jula iste godine zahvatio ga je veliki požar.

SSP: Banja je devastirana

Povodom posete premijerke Ane Brnabić Niškoj Banji i arheološkom nalazištu “Medijana” oglasili su se iz niškog ogranka Stranke slobode i pravde. Navode da je premijerka ispustila da prilikom posete spomena da je Niška Banja poslednjih godina u lošem stanju, da hoteli stoje ruinirani i spaljeni, kao što je slučaj sa hotelom “Partizan”.

Ana Brnabić nije rekla da je Niška Banja poslednjih godina devastirana. Da auto-put zaobilazi Banju, da su duž šetališta ruinirani i spaljeni hoteli, a da su vlasnici tih hotela upravo visoki funkcioneri Srpske napredne stranke – navode iz SSP.

Dodaju i da premijerka nije rekla da arheološko nalazište “Medijana” godinama zatvoreno, da je deo nalazišta otkriven zbog čega su turisti i Nišlije uskraćeni da posete ovaj lokalitet.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu