POSLEDNJI UDARAC: Đukanović sprema nerede sa policijom, što pre treba da reaguju…

Obavezno pročitajte

Đukanović i poslednji adut

Đukanović ostaje opasan sve dok uspeva da kontroliše veći deo policije. Važno je ostati hladan i kretati se postepeno, pre svega formiranjem nove vlade, isključivanjem DPS-a i uveravanjem manjina da ne postoji opasnost od „velike Srbije“, zatim ukidanjem Zakona o slobodi veroispovesti…

Ovo je mišljenje italijanskog pisca i autora knjige „Odbrana pravoslavlja u Crnoj Gori“ Stefana Vernolea povodom rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

- Advertisement -

„Verujem da se opozicione partije mogu izjasniti kao zadovoljne. To je prvi put da otac-gospodar države Milo Đukanović na ovako politički jasan način gubi izbore, a samo glasanje ocrtava scenarije koji su donedavno bili apsolutno neočekivani“, kaže Vernole za Sputnjik.

Đukanović opasan sve dok kontroliše policiju

Vernole pozdravlja potez lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića, koji je najavljujući kraj režima odmah pozvao svoje pristalice na mir.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović

© AP PHOTO / RISTO BOZOVICMilo Đukanović je prema mišljenju italijanskog pisca opasan sve dok kontroliše policiju.

Neophodan dijalog sa Beogradom i Moskvom

Naš sagovornik ukazuje da sve mere usmerene na brisanje srpskog identiteta i kulture u Crnoj Gori moraju da budu otkazane kao simbolična nadoknada za progone pretrpljene poslednjih decenija.

„Važno je ne nasedati na provokacije i izbegavati davanje Đukanoviću izgovora za upotrebu nasilja u ovom periodu. Uzor i sada mora da bude model mirnih verskih litija koje smo gledali poslednjih meseci u Crnoj Gori. Proces promene iz doba u kojem dominiraju korupcija i prevara sada je započet i većina ljudi žudi za tim. Neophodno je odmah otvoriti i kanal dijaloga sa vladama Beograda i Moskve. Crna Gora je potencijalni dragulj zbog svojih prirodnih resursa i geografskog položaja i to ne zaslužuje da bude rasprodato ostavljanjem u rukama prethodne vladajuće klase“, zaključuje Vernole.

SourceSputnik

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu