17.3 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

SRBIJO, PAMTI GA: Poslednji pozdrav Zoranu, junaku sa Košara

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Uz vojne počasti danas su u Laćarku kraj Sremske Mitrovice sahranjeni posmrtni ostaci Zorana Veselića koji je, kao vojnik dobrovoljac poginuo 19. aprila 1999. godine, na Maja Glavi na Košarama, braneći otadžbinu od šiptarskih terorista na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije Veljko Odalović rekao je da su posmrtni ostaci Zorana Veselića pronađeni i identifikovani prošle godine i pre nekoliko dana preuzeti u Prištini.
– Nastavljamo s aktivnostima vezanim za traganje za nestalim licima. Neke okolnosti, vezane za pandemiju, usporile su taj, svakako težak zadatak s kojim nećemo stati. Pre dva meseca bili smo na Košarama i u Prištini gde smo informacije koje posedujemo podelili s nadležnima i očekujemo da uskoro identifikujemo još lica. Ukupno je oko 570 lica na našoj listi nestalih, od kojih su 24 vojnika.

KOSAR

Sa Košara se šest vojnika vode kao nestali i nadamo se da ćemo uskoro, kada budemo radili proveru lokacije koju smo u novembru pokazali privremenim institucijama u Prištini, pronaći još neka tela. To je težak zadatak od koga nećemo odustati ni jednog trenutka. Vojnici koji su dali svoje živote obavljajući najsvetiji zadatak odbrane otadžbine to zaslužuju od nas – rekao je Veljko Odalović.

- Advertisement -

Na grob heroja sa Košara Zorana Veselića, rođenog 12. februara 1972. godine u Sremskoj Mitrovici, danas, 22 godine posle njegove junačke pogibije u redovima 125. herojske brigade,  vence su položili predstavnici Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Žandarmerije, boračkih organizacija, meštani njegovog rodnog Laćarka, rodbina i saborci, navodi se na portalu Ministarstva odbrane.
Zoran Veselić je odlikovan Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti. Zastavu Republike Srbije, kojom je bio prekriven kovčeg Zorana Veselića, u znak zahvalnosti otadžbine, iz ruku starijeg vodnika Vladimira Mitnavera primio je Veselićev ujak Stevan Petrović.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti