Poslanik DNP Đukanoviću: Nemoj da kidišeš na SPC – BRANIĆMO SVETINJE (VIDEO)

Predlažemo

UKRAJINSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Ukrajinci, učite od Crnogoraca

Jedinstvo vernika u Crnoj Gori koji su masovno izašli kako bi zaštitili svoju Crkvu su primer za...

PROCURELE INFORMACIJE:Da li je Amerika planirala da baci nuklearnu bombu na Moskvu?

Američki spejs-šatl je mogao biti napravljen kako bi bacio nuklearnu bombu na Moskvu, navodi se u referatu...

PROCURELO PISMO IZ FRANCUSKE: Evo šta Pariz sprema za Kosovo

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo premijeru privremenih kosovskih institucija Aljbinu Kurtiju, u kome mu čestita...

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović upitao je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića zašto danas kidiše na Srpsku pravoslavnu crkvu, opomenuvši ga na to kako su prolazili svi oni koji su se uprtili da otimaju hramove.

„Znate dobro kako su kroz istoriju prolazili svi oni koji su se uprtili da otimaju hramove. Tradicionalni Crnogorci i Srbi su tri decenije čuvali mir u Crnoj Gori, jer je ovo naša država, a sada je na vama da očuvate mir, jer mi nemamo drugu alternativu, osim da branimo naše crkve i svetinje“, rekao je poslanik DNP-a u svom izlaganju u Parlamentu povodom Predloga zakona o slobodi veroispovesti.

On je, takođe, podsetio i na sve ono što je Đukanović nekada govorio:

„Jul 1990. godine — povodom dešavanja na Kosovu: ’Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda, koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima‘. 1991. godine — tokom priprema za rat u Hrvatskoj: ’Ne može se mahati s grančicama mira dok se srpski narod po Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato što su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom, već mobilizacijom‘“.

Takođe, naveo je i šta je sve Đukanović 1992. godine govorio o Slobodanu Miloševiću.

„Slobodan Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenucima mogu da budem rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije“, citirao je Zogović.

Istakao je i šta je to što Đukanović danas najviše mrzi:

„Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce“.

On je u svom izlaganju podsetio i na nemilosrdno bombardovanje 1999. godine, kada je u Murinu stradalo troje dece, kao i na to da da nakon dve decenije vlast u Crnoj Gori i dalje ćuti o tome.

„30. aprila 1999. godine prilikom zločinačkog bombardovanja Murine ubijeno je šestoro ljudi, od toga troje dece. Država Crna Gora dve decenije ne sme da dâ pravnu kvalifikaciju ovom zločinu. A porodice ubijenih ne mogu dobiti pravno zadovoljenje“, rekao je Zogović.

Zogović je, obraćajući se Đukanoviću i poslanicima DPS-a, pitao — šta je zaštitnik prava i sloboda građana radio tri decenije?

„I mi danas treba da poverujemo da će čovek koga Đukanović predlaže za zaštitnika prava građana štititi građane od njegove apsolutističke vlasti. Ovaj čovek koji je danas pred nama izdao je sve ideologije, a materijalizam mu je jedina ideologija“, zaključio je Zogović.

SourceSputnjik
- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

SENZACIONALNO OTKRIĆE U CG: Pronađeni krst ključni dokaz o postojanju SPC! (FOTO)

Rozetu, ili okulus, sa krstom, početkom februara otkrio je na Nemanjinom gradu u Podgorici iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog...

REPUBLIKANCI PROGLASILI “USTANAK“ Sandulović krenuo u “oslobodjenje Srbije“ (VIDEO)

Predsednik Republikanske partije Nikola Sandulović sinoć je na skupu svojih pristalica i simpatizera proglasio ustanak i krenuo u ...

PRE SKORO VEK U KRALJEVU: Plate bile današnjih 7.000 evra, pogledajte kako je izgledala supermoderna fabrika aviona (VIDEO)

Aeroplanska radionica Vazduhoplovnog tehničkog zavoda bio je naziv za državnu fabriku aviona u Kraljevini Jugoslaviji koja je osnovana u Kraljevu 1927. godine.Proizvodila...

POČEO RASPAD BIH: Skup nadzirao Putinov diplomata – Dodik najavio granicu između RS i Federacije!

Foto: Žurnal.info / Vijesti.ba Alexey Semenikhin za vreme sastanka boravio u zgradi Vlade RS u Istočnom Sarajevu. Ruski...

Mitropolit sreo litiju na putu za Pljevlja i objasnio razliku između Mila i premijera Markovića

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije krenuo je danas za Pljevlja gde će služiti moleban i učestvovati na litiji u ovom najsjevernijem gradu u...
- Advertisement -
loading...