Poslanik DNP Đukanoviću: Nemoj da kidišeš na SPC – BRANIĆMO SVETINJE (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović upitao je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića zašto danas kidiše na Srpsku pravoslavnu crkvu, opomenuvši ga na to kako su prolazili svi oni koji su se uprtili da otimaju hramove.

„Znate dobro kako su kroz istoriju prolazili svi oni koji su se uprtili da otimaju hramove. Tradicionalni Crnogorci i Srbi su tri decenije čuvali mir u Crnoj Gori, jer je ovo naša država, a sada je na vama da očuvate mir, jer mi nemamo drugu alternativu, osim da branimo naše crkve i svetinje“, rekao je poslanik DNP-a u svom izlaganju u Parlamentu povodom Predloga zakona o slobodi veroispovesti.

- Advertisement -

On je, takođe, podsetio i na sve ono što je Đukanović nekada govorio:

„Jul 1990. godine — povodom dešavanja na Kosovu: ’Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda, koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima‘. 1991. godine — tokom priprema za rat u Hrvatskoj: ’Ne može se mahati s grančicama mira dok se srpski narod po Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato što su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom, već mobilizacijom‘“.

Takođe, naveo je i šta je sve Đukanović 1992. godine govorio o Slobodanu Miloševiću.

„Slobodan Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenucima mogu da budem rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije“, citirao je Zogović.

Istakao je i šta je to što Đukanović danas najviše mrzi:

„Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce“.

On je u svom izlaganju podsetio i na nemilosrdno bombardovanje 1999. godine, kada je u Murinu stradalo troje dece, kao i na to da da nakon dve decenije vlast u Crnoj Gori i dalje ćuti o tome.

„30. aprila 1999. godine prilikom zločinačkog bombardovanja Murine ubijeno je šestoro ljudi, od toga troje dece. Država Crna Gora dve decenije ne sme da dâ pravnu kvalifikaciju ovom zločinu. A porodice ubijenih ne mogu dobiti pravno zadovoljenje“, rekao je Zogović.

Zogović je, obraćajući se Đukanoviću i poslanicima DPS-a, pitao — šta je zaštitnik prava i sloboda građana radio tri decenije?

„I mi danas treba da poverujemo da će čovek koga Đukanović predlaže za zaštitnika prava građana štititi građane od njegove apsolutističke vlasti. Ovaj čovek koji je danas pred nama izdao je sve ideologije, a materijalizam mu je jedina ideologija“, zaključio je Zogović.

SourceSputnjik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu