3.3 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

ŠTA JE HTELA DA KAŽE – PORUKE DIJANE HRKALOVIĆ: Ne sumnjajte u moju ludost!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivša državna sekretarka MUP je na Vajberu ostavljala dvosmislene citate kojim je, kako se sumnja, poručivala ono što je mislila, ali nije htela da kaže. To ukazuje da se radi o ženi koja žudi za moći i kontrolom, ocenjuju sagovornici Kurira.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, dok je koristila službeni broj mobilnog telefona, povremeno je na Vajberu kao profilnu fotografiju stavljala dvosmislene citate i izreke. Te poruke mogli su da vide samo oni koji su joj bili upisani u kontaktima, kaže izvor Kurira. Uglavnom su, dodaje, imale skriveno značenje i poručivale su ono što je ona mislila, ali nije htela naglas da kaže.

Hrkalović i šifre

Kurir je imao uvid u neke od Hrkalovićkinih statusa, a naši sagovornici ocenjuju da je i to jedan od pokazatelja da se radi o osobi koja žudi za moći i kontrolom, ali i da je reč o labilnom karakteru.

- Advertisement -

„Što se tiče mene, u dve stvari nikad ne sumnjajte: u moju hrabrost i moju ludost“, glasila je jedna od Hrkalovićkinih poruka s profila na Vajberu. Jedno vreme je držala fotografiju seksepilne žene u crnoj haljini sa ogromnim plaštom, a uz sliku je pisalo: „Žene se dele u dve vrste, one koje dižu i one koje brišu prašinu“.

Iako je forsirala svoju hrabrost i neustrašivost, u nekom trenutku je postavila misao pisca Čarlsa Bukovskog o strahu: „Da, imao sam strah… strah da ne postanem poput njih“. Na koje „njih“ se to odnosilo, nije moguće sa sigurnošću zaključiti, ali naš izvor iz MUP kaže da je Hrkalovićka takav tip ličnosti da je sigurno sve radila s namerom i promišljeno, pa čak i postavljanje ovakvih statusa, ali da se iza svega zapravo krije njena nesigurnost.

– Nije ona neko ko se ustručavao da nešto saopšti i kaže bilo šta bilo kome, ali bilo je situacija kada je znala da ćuti i, na primer, postavi neku upečatljivu poruku u vidu citata ili slike. Sigurno je svaki taj citat imao vrlo konkretnu poruku – otkriva naš sagovornik.

- Advertisement -

Vidi sebe kao „nadženu“

Član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović, koji je svojevremeno bio i šef komisije za prijem novih inspektora i ocenu njihovih psiholoških profila, kaže za Kurir da ovakve poruke uvek mogu da budu pokazatelji neke crte koju osoba poseduje.

– Ako ona piše da ima hrabrost i ludost, podsetio bih da pravi policajci imaju hrabrost, ali imaju i pamet. Ako nemate hrabrost, nećete ući u rizik, ali ako nemate pamet, nećete izdržati rizik. Njene su poruke takve i da zastrašuju, ona poručuje da joj se niko ne suprotstavlja, da se ne ogluši o njene interese… Ona je neuračunljiva osoba i kao takva ne može da vodi policiju, ne može čak da bude ni pozornik. I ove druge dvosmislene poruke ukazuju na to da ona sebe vidi kao neku „nadženu“. U stvari, ona je sasvim nesigurna u sebe – zaključuje Nicović.

Podsetimo, Kurir je nedavno pisao da je Hrkalovićeva prilikom psihološkog testiranja za prijem u službu imala procenu da je previše fatalna, željna moći, kao i da je tanka granica između želje za borbom protiv kriminalaca ili divljenju njima.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti