PORTRET ČASNOG SRBINA – Andrija Mandić

Obavezno pročitajte

Mog prijatelja Andriju Mandića upoznao sam 2004 godine, negdje u periodu kada je i postao predsjednik tadašnje Srpske narodne stranke. Nisam tada bio pripadnik nijedne stranke, iako je moja porodica kao uostalom i ja podržavala koaliciju SNP – SNS-NS.

Piše: Spasoje Tomić, dopisnik iz CG

Te godine kada sam pričao sa Andrijom i još nekim mojim prijateljima i komšijama i kada sam pročitao program SNS ( koji je i današnji program NSD) odlučio sam da se u istu stranku i učlanim. Krenula je jedna borba, borba koja traje i dan danas. Borba za očuvanje SPC u CG, borba za opstanak srpskog jezika, borba protiv diskriminacije Srba u Cg. Upoznavajući se sve više i više sa Andrijom saznao sam ne od njega nego od drugih ljudi da je bio čovjek koji je ispalio jedan od prvih projektila na Nato avione. Iz toga slijedi da je za razliku od drugih koji su se krili ispod ženine raše, moj prijatelj ANDRIJA MANDIĆ bio čovjek koji je branio svoju otadžbinu, otadžbinu za koju su se borili i moji i njegovi preci, bez razlike. Andrija Mandić je čovjek koji je svih ovih godina, pretrpio torturu režima, iz razloga što je bio i ostao beskompromisan borac protiv režima koji bi da zatre sve srpsko, zbog toga se udaralo i na Andrijinu porodicu, na Andijine saradnike među kojima sam i ja, zbog toga su mu i donijeli presudu kojom ga osuđuju na 5 GODINA ROBIJE! Možda mi neko i zamjeri, a zamjeraju mi mnogi, pa sam oguglao više, na ovome što ću sada reći, u Crnoj Gori postoje 3 STUBA SRPSTVA , jedan je naš Mitropolit Amfilohije, drugi je vladika Joanikije a treći je Andrija Mandić. I možete me sada slobodno nazivati Andrijinim botom, Andrijinim svjedokom, ali ja moje mišljenje neću promijeniti ni za jotu. Jer ako u ličnostima Mitropolita Amfilohija i episkopa Joanikija možemo prepoznati Mitrofana bana i Gavrila Dožića, onda u ličnosti Andrije Mandića možemo prepoznati lik Marka Dakovića.

- Advertisement -

Na kraju, imam povjerenje, izgrađeno svih ovih godina kroz borbu rame uz rame, u Andriju Mandića, znam da moj prijatelj nikada neće izdati, nikada neće prodati, niti odstupiti od borbe za spas i opstanak SRPSTVA!

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko je radnik u pekari iz Blaca koga je SPS razrešio funkcija zbog pesme o Vučiću

Dejan Dimitrijević, radnik u pekari u Blacu, 30 godina je član SPS-a i nisu tačni navodi da je deo...

Još priča na sličnu temu