PORTPAROL HAMASA: Netanjahu traži „fatamorganu“ u bolnici Al Šifa

Obavezno pročitajte

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu traži „fatamorganu“ u bolnici Al Šifa u gradu Gazi, rekao je portparol oružanog krila Hamasa Abu Obaida.

„Netanjahu i njegov ratni kabinet traže fatamorganu koja ukazuje na njihovu nesposobnost i šuplju aroganciju“, rekao je u snimljenom govoru portparol Kasam brigade, prenosi Klix.ba.

- Advertisement -

Izraelska vojska izvršila je u sredu napad na Al Šifu, najveći medicinski kompleks u Pojasu Gaze, u sklopu svoje ofanzive u Pojasu Gaze.

„Vojska je napala bolnicu kako bi pokazala svoju snagu dokaz njihovog neuspeha i poraza“, rekao je Abu Obaida.

Izraelska vojska saopštila je u petak da su njene snage izvukle telo žene vojnika koju je Hamas držao zarobljenu u zgradi u blizini bolnice Al Šifa.

„Ubili smo 9 izraelskih vojnika, uništili dva vojna vozila, uništili stan u kojem su bili zabarikadirani neprijateljski vojnici u Beit Hanounu, a one koji su bili u njemu smo ubili. U poslednja 4 dana uništili smo 62 vojna vozila“, dodao je portparol Hamasa.

Abu Obaida je rekao da Hamas pokušava zaštititi živote talaca, ali ponekad to ne uspeva zbog izraelskih vazdušnih napada.

„Kažemo vam (Izraelcima) da je izgleda vaše vodstvo odlučilo žrtvovati vaše zatvorenike. Brigade Kasama ponudile su sklapanje sporazuma o razmeni zarobljenika od početka borbe za rešavanje ovog humanitarnog problema“, kazao je Abu Obaida.

Abu Obaida je rekao da su se borci Hamasa pripremili za „dugu bitku“.

„Što duže okupatori ostanu u Gazi, to će njihovi gubici biti veći“, rekao je.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada Hamasa 7 oktobra.

Više od 12.000 Palestinaca je ubijeno, uključujući više od 8.300 žena i djece , a više od 30.000 je ranjeno, prema poslednjim podacima palestinskih vlasti.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu