POPOVIĆ O VEZI BELIVUKA SA DANILOM I VUČIĆEM: Hapse ga da ga sklone i zaštite?!

Obavezno pročitajte

Novinar Predrag Popović je u izjavi za Srbin.info objasnio vezu između Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila sa kriminalcima iz ekipe Veljka Belivuka.
„Kad Vučić govori o ratu protiv mafije, onda je to rat jednog dela mafije protiv drugog. Do sada su uglavnom na udaru bili pripadnici Škaljarskog klana, dok je Kavački imao potpunu zaštitu. Organizovani kriminal uključuje spregu izvršne vlasti, policije, sudstva i kriminalaca. To je sprega Vučića koji je izvršna vlast i njegovih kriminalaca. Ovo hapšenje je dobar potez za čišćenje Srbije ako se otvori cela priča u vezi te grupe sa vrhom vlasti.

U ekipi Veljka Belivuka su ljudi koji su vršili najteže zločine, za koje nisu odgovarali i to je mogla samo vlast da im omogući. Postoji i direktna veza lica iz ove grupe i sa Danilom, Vučićevim sinom. Fotografisani su zajedno u ruskom gradu na utakmici Srbija-Kostarika na SP u fudbalu. Pored Danila je bio Saša Vidojević Rošavi, kao i Boris Karapandžić koji je danas uhapšen kao osumnjičen za teška krivična dela. Otkud sa njima Danilo? Da li ga je Vučić dao na čuvanje tim kriminalcima ili ga je dao kao depozit i garanciju da će sa njima sarađivati? Zašto je Vučić sebi dozvolio da sina kriminalizuje uvlačeći ga u to društvo? Ne verujem da će srpsko pravosuđe tu priču rasplesti do kraja, ali je počelo da se raspetljava“, kaže Popović.

belivuk

Sagovornik Srbin.info je primetio da je Vučić možda ovim hapšenjem hteo da zaštiti kriminalce da ostanu ovde, umesto da ih isporuči međunarodnoj policiji koja ih traži.

- Advertisement -

„Moguće je da Vučić ovih hapšenjem sklanja kriminalce na sigurno jer su svi oni na poternici i međunarodne policije i policija SAD, koje ih traže. Ovom akcijom je Veljko Belivuk možda smešten na sigurno. Kada je ministar policije Nebojša Stefanović bio u poseti Americi, video se sa direktorima DEA, FBI, CIA, a nijedan državnik iz Srbije nije nikada imao sastanke na tom nivou.

Deset dana posle toga je smenjena Dijana Hrkalović. Tek pre mesec dana je Vučić pokrenuo stravičnu hajku na nju, ali ona je na slobodi za sada. Afera prisluškivanje predsednika države i praćenja njegove porodice je usko povezano sa ovim hapšenjima, a ima i političkih predznaka.

Ovim akcijama će Vučić sebe da predstavi kao reformatora, da izvrši zadatak koji je dobio Stefanović, ali je smenio samo Hrakalovićku i stao. Verovatno ga je sam Vučić kočio u tome, ali on nije obavio taj posao. Vučić ako se predstavi kao neko ko može da izvršava takve zadatke, možda dobije zeleno svetlo za dalje, iako je jasno da je Vučić upravnik ove ekipe i bez njegovog znanja ne bi ih ni sudije oslobađale niti bi njegov sin bio sa njima. I Sale mutavi kad je ubijen, trebalo je da bude u zatvoru jer je imao izvršne presude zbog krivičnih dela, a bio je na slobodi“, naglašava poznati novinar.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu