PONOŠ PORUČIO VUČIĆU: Asistiraš u amputaciji Kosova, istorija neće biti milostiva

Obavezno pročitajte

Lider pokreta „Srbija Centar“ (SRCE) Zdravko Ponoš optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučiča da „asistira u amputaciji Kosova“.

Ponoš je uputio tu poruku Vučiću na tviteru, nakon što mu se, kako je napisao, vlasnik TV Pink Željko Mitrović obratio otvorenim pismom.

- Advertisement -

„Pa dobro Vučiću, zar ti stvarno misliš da ću da se valjam u blatu sa tvojim dvorskim ludama? Da ćeš da mi skreneš pažnju sa sebe dok asistiraš u amputaciji Kosova? Neće moći. Neće istorija biti milostiva prema tebi, to ti je rešeno“, napisao je Ponoš.

Lider porekta SRCE prethodno je ocenio da nema razloga da se ne veruje tvrdnji izaslanika EU Miroslava Lajčaka, koji je najavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti formalno prihvatiti ponuđeni sporazum na sastanku u ponedeljak u Briselu.

Ponoš je kazao da će Vučić i Kurti „imati zaruke (veridbu)“ u Briselu i da „kumovi koji su taj brak ugovorili“ neće tolerisati njihovo predomišljanje nakon svih obećanja koja su dobili i nakon svega što su uložili.

Tada je kazao i da, iako se u ponuđenom sporazumu ne govori o eksplicitnom priznanju Kosova od strane Srbije kao ni o članstvu Kosova u UN, takav sporazum otvara prostor da „pet EU nepriznavača tumače da Srbija ipak posredno prihvata kosovsku državost i da se ne protivi članstvu Kosova u UN“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu