27.7 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

Ponos Novog Sada: Brat i sestra nižu uspehe u savate boksu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Brat i sestra, Jovana (15) i Nikola Vukčević (14), sa svetskog kupa u savate boksu, održanom u Budimpešti vratili su se okićeni medaljama. Vukčevići su nastupili boreći se u muškoj i ženskoj kategoriji na zahtevnom takmičenju sa veoma spremnom konkurencijom, ali ih to nije omelo da stignu do finala.

Ponos Novog Sada: Brat i sestra nižu uspehe u savate boksu 1

-Uspešno sam se izborila za polufinale i ušla u finale, gde sam se ponosno okitila srebrnom medaljom, moj mlađi brat Nikola je ove godine u Budimpešti uzeo zlatnu medalju. Višegodišnji je prvak Srbije i Vojvodine- kaže Jovana za Informer i ističe kako je bilo teško, ali da su iscrpni treninzi, trud trenera i podrška porodice mnogo pomogli da izdrže pritisak.

- Advertisement -

Deca naporno treniraju i pripremaju se za sledeću sezonu, pa ih već u januaru očekuje novi svetski kup u Budimpešti, a zatim prvenstvo Srbije i Evropsko prvenstvo. Savate boks treniraju od najranijeg detinjstva,a na treninge su krenuli zajedno 2010 godine.

Ponos Novog Sada: Brat i sestra nižu uspehe u savate boksu 2

Kako kažu, obaveze u sportu im ne utiču na školske uspehe.

-Uskladiti sport i školu je veoma teško. Uspela sam da napravim dobar balans sa vremenom tako da sam uklopila školske obaveze i trening, ali sam morala da se odreknem nekih izlazaka i druženja u kojima moji vršnjaci uživaju, jedino je tako bilo moguće postići rezultate u sportu i održati dobar uspeh u školi-priča Jovana i kaže kako su drugari navikli na nju takvu, da joj podrške i razumevanja ne fali.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti