Pomozimo Davidu (5) da prohoda i da progovori

Obavezno pročitajte

Humanitarna fondacija „Budi human“ uputila je apel za pomoć Davidu Zeljiću (5) koji ima dijagnozu Syndroma Down i kome je potrebna pomoć svih nas.

“David je drugo dete iz uredno kontrolisane trudnoće. Rođen je pre termina, a dva dana nakon porođaja je operisan zbog mekonijalnog ileusa. Postavljena dijagnoza bila je Syndroma Down.  Odmah bje io upućen na fizijatrijske tretmane, jer je pri pregledu konstantovana hipotonija. Krajem prve godine započinje tretmane kod logopeda i oligofrenologa”, objašnjava se na sajtu fondacije “Budi human”, preko koje se prikupljaju sredstva.

- Advertisement -

Počeo je da puzi sa 2,5 godine i dalje ne hoda samostalno. Nije samostalan u uzimanju hrane i vode, u potpunosti je zavisan u obavljanju lične higijene i još uvek nosi pelene. Opšta motorika mu je ispod očekivanog za uzrast i jedino može samostalno da sedi.

David zahteva potpunu pažnju i negu. Uvek je nasmejan, raspoložen. Uspostavlja kontakt pogledom, jer govor nije razvijen. Razume najosnovnije naloge, a porodica se njim sporazumeva na osnovu njegovih pokreta i izraza lica.

U privatnoj ustanovi, gde su započeti ponovni logopedski i defektološki tretmani, preporučena je hipoterapija, fizikalna terapija a u cilju da se David osamostali u hodanju i osnovnim motoričkim veštinama.

David danas ima pet godina, a na psihološkom testiranju procenjeno je da je na nivou deteta od devet meseci. Roditelji smatraju da može mnogo da napreduje uz adekvatnu stručnu pomoć, a sredstva su  neophodna i za terapije senzornom sobom, kao i za putne troškove.

pomozimo davidu,
Foto: Budi human

Za Davidovo bezbrižno detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Davidu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 882 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human882 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000766388-76

Uplatom na devizni račun: 160600000076627139
IBAN: RS3516060000076627139
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

GLASAČKA DIJASPORA IZ LUKSEMBURGA I HANOVERA PREVARENA

Po starom dobro oprobanom receptu računovođe DPS-a i ovog puta ostaviće glasače iz dijaspore na cedilu. Koliko DPS vodi računa...

Još priča na sličnu temu