Pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu, Vučić – već pet godina nema ni istine ni pravde

Obavezno pročitajte

U Hramu Svetog Save održan je pomen lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP) Oliveru Ivanoviću, ubijenom na današnji dan pre pet godina.

Pomenu, koji je predvodio episkop remizijanski Stefan, prisustvovali su pojedini članovi Ivanovićeve porodice, premijerka Ana Brnabić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić i direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Advertisement -

Predsendik Vučić naveo je da na svom Instagram nalogu da „već pet godina nema ni istine ni pravde u slučaju ovog gnusnog i neljudskog čina“.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Ivanović sahranjen, na Novom groblju u Beogradu, danas u 11 sati.

Deo opozicije u Beogradu – predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i sindikata Sloga najavili su da će godišnjicu ubistva Ivanovića obeležiti ispred beogradske Crkve Svetog Marka u 17.30.

Podsetimo, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini krajem novembra 2021. godine je počelo novo ročište sudjenja za njegovo ubistvo.

Specijalno tužilaštvo Kosova za taj zločin podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Po navodima tužilaštva, u ubistvo Ivanovića umešano je još najmanje petoro osumnjičenih.

U vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića dovode se i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kao i biznismen Zvonko Veselinović, ali je državni vrh Srbije stao iza njih i rekao da su oni ispitani na poligrafu.

U julu 2017. godine Ivanoviću je zapaljen automobil, a u poslednjem intervjuu koji je dao, lider GI SDP ocenio je da Srbi na severu Kosova ne strahuju toliko od Albanaca, koliko od lokalnih Srba, kako je rekao, „kriminalaca i kabadahija koji voze džipove bez tablica“.

N1 je pre tri godine emitovao film o Oliveru Ivanoviću, pod nazivom  „Srbija, demokratija, nepravda“, u kome  govore članovi njegove porodice, prijatelji, saradnici i saborci.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu