POLJSKA:“Alternativa za severni tok 2″

Obavezno pročitajte

Poljska,severni tok 2

Poljska je spremna da predloži Nemačkoj „Baltički gasovod“ umesto „Severnog toka 2“, izjavio je portparol vlade Poljske Pjotr Miler.

„Treba razmotriti različite opcije, ako se govori o energetskoj bezbednosti. Poljska je od samog početka isticala da evropska solidarnost po tom pitanju treba da bude jednoznačna. Stoga, ako nemačka strana bude pokazala takvu potrebu, Poljska je otvorena da se iskoristi infrastruktura koju sama gradi za svoju energetsku bezbednost“, rekao je Miler, govoreći o mogućnosti da „Baltički gasovod“ zameni ruski gasovod „Severni tok 2“, prenosi Poljska televizija.

severni tok

Miler je dodao da „oni pristupaju energetskoj bezbednosti solidarno“.

- Advertisement -

„Teško je bez brige gledati na inicijative kao što je ‘Severni tok 2’, koje protivreče ideji solidarnosti i energetskoj bezbednosti“, zaključio je on.

Cilj izgradnje „Baltičkog gasovoda“ je oslobađanje zavisnosti Poljske i baltičkih zemalja od ruskog gasa. Ovaj projekat je prvobitno bio označen kao konkurent „Severnom toku 2“, ali ruski eksperti smatraju da će on zapravo ojačati odnose Rusije i Nemačke.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu