17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

ČUDO SE DOGODILO: Politika udarila na režim i zlo koje rade!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U kulturnom dodatku prazničnog broja „Politike“ može se videti delić otpora ovoj vlasti i njenim svakodnevnim besmislenim potezima, kao i neprestanim napadima na sve i svakog ko se usudi da joj se suprotstavi.

– Naznaci otpora žive u „Politici“ – napisao je čitalac koji nam je dostavio fotografiju kulturnog dodatka lista „Politika“.

Čitalac našeg portala poslao je isečak iz kulturnog dodatka „Politike“ u kome se može videti da i u tim novinama postoje autori koji imaju hrabrosti da bar malo iskritikuju poteze vladajuće strukture. Iako „Politika“ važi za medij koji je blizak režimu, ovaj „zrak slobode“ je očigledno promakao „uređivačkoj politici“ pomenutih novina, a moguće je i to da uredništvo „predoseća“ promene, pa se sitnim koracima „pere“ od svoje prošlosti.

politik,
- Advertisement -

S obzirom na to kako vlast odgovara na čak i najdobronamerniju kritiku, ovakvi mali „zraci slobode“ u medijima, postali su prava svojevrsna anomalija.

– Godinu koja prolazi zapamtićemo po napadima iz skupštinskih klupa na umetnike, po tome što je uništena jedna zemunska izložba, po dizanju glasova struke protiv džinovskog i estetski problematičnog spomenika Stefanu Nemanji – piše između ostalog u poslatom članku, nama nepoznatog autora. Demokratija i sloboda medija u Srbiji na dnu„SLOBODA MEDIJA“ Vučić u ponoć menja naslovnu „Politike“?

S obzirom na to u kakvom su stanju mediji u Srbiji, na činjenicu da se svakodnevno dele na podobne i nepodobne, plaćenike i poštene, kao i činjenicu da svaki nezavisni novinar biva razapet od strane tabloidnih medija, ali i pojedinih visokih funkcionera na vlasti, ne čudi nas to da se na jednu kritičku rečenicu u čak i u kulturnom dodatku bilo kojih dnevnih novina, a pogotovu „Politike“, gleda kao „pobedu slobode štampe“.

- Advertisement -

Ali onda treba da se zapitamo, zašto smo dozvolili da dođemo u ovakvu situaciju?

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti