Politika i Novosti odbile da objave čitulju đeneralu Draži Mihajloviću

Obavezno pročitajte

Politika i Novosti odbile da objave čitulje

Dnevni list Večernje novosti i Politika odbile su da objave plaćene čitulje koje je Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poslao za ruskog Cara Nikolaja II Romanova i generala Dragoljuba Dražu Mihailovića koji su ubijeni na isti dan, 17. jula, 1918. i 1946. godine.

Novosti i Politika odbile da objave čitulje Nikolaju II Romanovu i đeneralu Draži

- Advertisement -

– Srbija još uvek nije izašla iz komunističke diktature, a najbolja potvrda toga je odbijanje Večernjih novosti i Politike da objave plaćene čitulje generalu Dragoljubu Mihailoviću i ruskom caru Nikolaju II Romanovu. Očigledno je da se u našoj zemlji i dalje ignoriše sudska odluka o rehabiliraciji Draže Mihailovića, a krije da je ruski Car Nikolaj II bio najveći saveznik i prijatelj Srba. Iako ceo svet zna, do urednika Večernjih Novosti i Politike još uvek nije stigla vest da je general Mihailović najodlikovaniji srpski oficir, koji je primio odlikovanje za zasluge u borbi protiv nacizma od američkog predsednika Harija Trumana 1948. godine i francuskog generala Šarl De Gola 1943. godine. Sramno je da se odbija čitulja za Cara Rusije Nikolaja II Romanova koji je objavio rat Nemačkoj i Austrougarskoj zbog njihovog napada na Srbiju u Prvom svetskom ratu i da je tokom čitavog rata brinuo o položaju srpske vojske, često se sukobljavajući sa svojim saveznicima zbog toga. Ako njih dvojica nisu zaslužili da im se objave čitulje koje bi POKS uredno platio, onda ne znam ko jeste – istakao je predsednik POKS, Žika Gojković.

POKS se zahvaljuje Dnevniku koji je pristao da objavi čitulje i pokazao visok stepen profesionalnosti, ali i poznavanja istorije.

SourcePOKS

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu