POLICIJSKI ČAS U SRBIJI: Od večeras u 20 sati do ponedeljka u pet ujutru! 7 OPŠTINA!

Obavezno pročitajte

Privremeno prištinsko ministarstvo zdravlja proglasilo je policijski čas u sedam opština na KiM od večeras u 20 časova do ponedeljka u 5.00 ujutru.
Zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa i loše epidemiološke situacije, stanovnici Prištine, Kosova Polja, Gnjilana, Obilića, Ðakovice, Podujeva i Štimje neće moći da uđu, niti da izađu iz ovih sredina, od večeras do ponedeljka ujutru, prenosi pisanje Kohe Kosovo onlajn.Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će bilo koja druga opština koja uđe u crvenu zonu po broju zaraženih po glavi stanovnika, biti stavljena u karantin.

Pred policijskog časa, prema novim merama zaštite od pandemije kovida-19, propisuje se i zabrana delatnosti svih ugostiteljskih objekata u tom vremenskom periodu na celoj teritoriji KiM, prenosi Kosovo onlajn.

Zabranjen je i rad svih poslovnih subjekata i preduzeća, trgovinskih i rekreacionih centara, kao i supermarketa.

Odluka se ne odnosi na pekare, apoteke, male pijace, pumpe za gorivo, zdravstvene ustanove, kao i sve one koji rade na tome da se osigura funkcionisanje snabdevanja.

Kosovska policija dužna je da izvrši rigoroznu kontrolu sprovođenja mera, odluka i Zakona o prevenciji i borbi protiv pandemije kovida-19 na teritoriji KiM, kaže se u odluci prištinske vlade i dodaje da su za sve prekršioce ovih mera, nadležni organi dužni da izreknu kaznene mere.

SourceTelegraf

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu