-0.3 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

POLICIJSKA DRŽAVA: MUP proverava i preti advokatima da ne dolaze na skup!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Advokatska komora Srbije saopštila je da je zabrinuta zbog informacija da MUP proverava najavljeni dolazak advokata na Кonferenciju advokata Srbije u subotu i od policije je zatražila obaveštenje.

Advokatska komora Srbije organizuje Кonferenciju advokata Srbije u subotu, u 11 sati, u Velikoj sali Кombank dvorane, a kako su dodali, očekuju da će učestvovati oko 1.000 advokata „uz poštovanje epidemioloških pravila“.

Advokatska komora Srbije je obaveštena da je jedan broj advokata, članova Advokatske komore Vojvodine sa teritorije Sremske Mitrovice, danas pozivan telefonom od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova radi provere informacija da li imaju nameru da prisustvuju Кonferenciji advokata Srbije, koju organizuje Advokatska komora Srbije, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Kako navode, drugo pitanje koje je postavljano advokatima je „ukoliko dolaze na konferenciju advokata, da li će koristiti organizovan prevoz“.

Advokatska komora Srbije je od MUP tražila hitnu informaciju i u saopštenju postavila pitanja:Advokati su već u nekoliko navrata protestovali FOTO: ATA ImagesAdvokati su već u nekoliko navrata protestovali FOTO: ATA Images

– Da li Ministarstvo unutrašnjih poslova – Policijska uprava za Grad Beograd vrši napred navedene provere?

- Advertisement -

– Ukoliko se vrše navedene provere, da li je procena Policijske uprave za Grad Beograd da postoje bezbednosni rizici za održavanje Кonferencije advokata Srbije i koji?

Advokatska komora Srbije od MUP očekuje tražene informacije u najkraćem mogućem roku, navela je u saopštenju predsednica AKS Jasmina Milutinović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti