27.8 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

POLICIJA U BEOGRADU SPREMA IZBORNU KRAĐU: Odbili da dostave podatke o biračkom spisku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kako vreme prolazi sve je izvesnije da kartel sprema pokušaj krađe predstojećih izbora. Pre nešto više od dva meseca na prve indicije da se masovno vrše fiktivne prijave prebivališta ljudi iz unutrašnjosti i okruženja poslali smo zahtev PU za Beograd zahtev za proveru tih navoda – navode iz OO Demokratske stranke.

– Kako Policijska uprava nije odgovorila na podneti zahtev u zakonskom roku, podneli smo žalbu povereniku za informacije od javnog značaja. Ovakvo ponašanje institucija ove zemlje samo podgreva navode o gore pomenutoj pripremi krađe izbora. Njihovo ne reagovanje nas nije obeshrabrilo – navode demokrate.

Oni su juče predali novi zahtev za pristup informacijama od javnog značaja PU za BG i saopštili da su se obavezali da će svim pravnim sredstvima vršiti pritisak na institucije da rade svoj posao.

- Advertisement -

– Borba za poštene izbore se nastavlja svim institucionalnim sredstvima za sada. Ipak, svesni da su institucije zarobljene pripremamo i druge korake za koje ćemo tražiti podršku građana – poručuju iz Demokratske stranke.

Podsetimo, u zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, Demokratska stranka je tražila od PU za Beograd da im dostave podatke koliko je građana starijih od 16 godina, u periodu 21. 05. 2021. do 06.08. 2021. godine, prijavilo prebivalište na teritoriji PU za grad uz razvrstavanje po kom pravnom osnovu, imajući u vidu odredbe člana 11. Zakona o prebivalištu i boravištu građana i uz razvrstavanje po gradskim opštinama. Takođe, tražena je i informacija koliko je lica, u istom periodu, odbijeno, u smislu člana 13. istog zakona.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti