Policija opkolila zgradu RIK-a (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Ispred zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana u Beogradu, u kojoj je sedište Republičke izborne komisije, postvljena je ograda i raspoređene su policijske snage.

U Srbiji se danas održavaju predsednički i parlamentarni izbori, kao i izbori u nekoliko lokalnih samouprava. Biračka metra otvorena su jutros u sedam sati, a zatvaraju se u 20 časova.

- Advertisement -

Na biračkim mestima su velike gužve, i podsećamo da ukoliko se na biračkom mestu ili ispred njega u trenutku zatvaranja birališta zateknu birači koji još nisu glasali, mora im se dozvoliti da glasaju, piše N1.

Izborni dan koji je započeo tučom na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, nastavio se nizom incidenata – verbalnih, ali i fizičkih, na biračkim mestima, ali i u njihovoj neposrednoj blizini.

Do sukoba je uglavnom dolazilo kada su aktivisti opozicije pokušavali da snime aktiviste vlasti sa paralelnim biračkim spiskovima. Jedan takav slučaj, zabeležen u Zemunu, u naselju Galenika, završio se razbijenom glavom Pavla Grbovića, lidera Pokreta slobodnih građana.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je, međutim, da na biračkim mestima nisu zabeležene veće nepravilnosti.

Prema podacima RIK-a, do 18 časova, na izborima u Srbiji glasalo je 50,82 odsto birača.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu