15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

POVEZALI SA VUČIĆEM: Tito i ubijeni policajac koji je istraživao balkanski kartel

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U medijima je osvanula vest o ubistvu peruanskog policajca koji je radio na slučaju balkanskog kartela. I mejnstrim mediji su objavili ovu vest, na šta je kanal Slavija info TV, tačnije gost Predrag Peca Popović, pomoćnik glavnom urednika magazina Tabloid skrenuo pažnju pre dva meseca.

Visoki zvaničnik peruanske policije Gregorio Ankasi ubijen je u predgrađu Lime, a njegove ubice nalaze se u bekstvu. Ankasi je bio jedan od specijalaca za hvatanje velikih narko-bosova, a poslednji koji je zahvaljujući njemu završio iza rešetaka jeste David Cufaj.

Ankasi je ubijen 3. marta u večernjim satima oko 19 časova, a svedoci su ispričali da su dva nepoznata napadača zapuacala na njega u trenutku kada je izlazio iz svog automobila ispred jedne auto-perionice, nedaleko od njegove kuće u predgrađu Lime, u naselju San Huan de la Libertad.

- Advertisement -

Svedoci su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali su lekari bolnice u koju je prevezen mogli samo da konstatuju smrt. Telo je poslato na obdukciju, a prema prvim informacijama pucač je ispalio četiri hica koji su završili u Ankasijevom telu.

Tamošnji portali prenose da su prema prvim informacijama dvojica napadača pratila policajca duže vreme.
Motiv se traži u redovima Balkanaca

Motiv ubistva za sada nije poznat, mada su gotovo svi peruanski portali koji izveštavaju o kriminalu u Peruu, u prvi plan stavili proces protiv Davida Cufaja.

- Advertisement -

Naime, policajac je radio na obaveštajnim radnjama koje su bile fokusirane na raskrinkavanje srpskih kriminalnih narko-grupa u Peruu i bio je član Uprave za borbu protiv droga (Dirandro), piše “El Comercio”. Iz tog razloga je više puta svedočio na različitim suđenjima.

Foto: Printscreen/YouTube/Justicia TV
U januaru 2020. godine agent je učestvovao u obaveštajnom radu i hvatanju Davida Cufaja (27), bliskog saradnika misterioznog Tita koji se nalazi na čelu takozvanog balkanskog kartela. Cufaejva uloga u kartelu bila je koordinacija isporuka velikih tovara kokaina u Evropu.

Cufaj, inače bokserski prvak u kadetskoj konkurenciji u BiH, uhvaćen je 11. januara 2017. godine, a vrednost pošiljke kokaina, zapakovanog u konzerve špargle, čija je krajnja destinacija bila Belgija, procenjena je na vrtoglavih 174 miliona dolara.

Pre nego što je januara 2020. uhapšen, Cufaj je osuđen u odsustvu na 17 godina zatvora. Prethodno ga je sudija Anhela Mendivil pustio iz pritvora jer “nije imao kriminalni dosije”, što je diler iskoristio i nestao bez traga. Uhvaćen je u trenutku kada je transportovao pošiljku, a u sa njim su privedene još četiri osobe.

Izvori portala “El Comercio” kažu da je ubijeni agent, između ostalog, istraživao i navodnu mrežu korupcije u okviru svog odeljenja, te nije isključeno da bi se motiv mogao kriti i u tim poslovima.

Misteriozni Tito na čelu balkanskog kartela

Bivši bokserski trener, poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, koga mediji iz Južne i Srednje Amerike oslovljavaju sa Tito, a njegovu moć porede sa El Čapom, označen je kao vođa takozvanog balkanskog kartela, a njegovo ime našlo se čak i na radaru američke DEA.

Njegov pravi identitet proteklih godina je obavijen velom misterije iako su se pojavljivale inforamacije da je zapravo reč o Sarajliji Edinu Gačaninu, koji danas živi u Dubajiu.

– Tito je postao važan cilj za DEA. Rođen je u Srbiji, ima između 45 i 50 godina, a njegov značaj možda je i veći od onoga koji je nekada imao Hoakin Guzman (El Čapo), osuđen na doživotni zatvor i još 30 godina u Americi – objasnio je za tamošnje medije ranije agent specijalne grupe Dirandru i dodao da je on “čudovište koje ne štedi novac kako bi zadovoljio evropsko tržište, ali se dobro brine o sebi”.

Jedna od osoba koja se povezuje sa balkanskim kartelom i Titom je Zoran Jakšić, koji je nedavno osuđen na 25 godina zatvora zbog trgovine 800 kilograma kokaina

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti