POKRET ZA ODBRANU: Protest Srba zbog veleizdaje Vučića!

Obavezno pročitajte

Poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović, danas je potvrdio da će 9. januara u Severnoj Mitrovici biti održan protest Srba, zbog, kako je rekao, „veleizdaje Aleksandra Vučića“.

Jović je rekao da će protest Srba početi u 12:01 simbolično, kako bi digli glas protiv „veleizdaje Aleksandra Vučića“ i „torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji i ucena“ Srpske liste, te „najsvirepije izdaje“ od prošle nedelje – aminovanje baza kosovske policije na Severu.

„Gradjani srpske Mitrovice izaći će da javno pošalju poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju (Hašim) i Haradinaju (Ramuš), ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji“, kazao je Jović.

Dodao je da su Srpska lista i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „verifikovali opkoljavanje“ Mitrovice i „okupaciju“ Severa. ;

„Srbi s Kosova zatražiće od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je on, preneo je portal KosSev.

„Njih nema nigde na ulici. Mi se pitamo gde su oni. Verovatno je većina, možda gotovo i svi po stanovima koje dobijaju u ‘Beogradu na vodi’. To je sada kod njih status medju izdajnicima, ako nemaš stan u ‘Beogradu na vodi’ ili na Vračaru, nisi dovoljno dobar Srbin i njima podoban“, kazao je Jović.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu