-7 C
Belgrade
utorak, 25 januara, 2022

Pokret „1 od 5 miliona“ i Vlaška stranka postigli dogovor o saradnji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret „1 od 5 miliona“ i Vlaška stranka ozvaničili su danas dogovor o zajedničkoj borbi na poboljšanju položaja vlaške nacionalne manjine u istočnoj Srbiji, kao i na demokratizaciji cele zemlje.

 Dogovor o saradnji ozvaničili su predstavnik Pokreta „1 od 5 miliona“ Martin Bežinarević i predsednik Opštinskog odbora Vlaške stranke iz Majdanpeka Janko Nikolić. Kako su istakli, fokus saradnje biće odbrana kulturne baštine Vlaha, kao i borba protiv nametanja rumunizacije i uništavanja Vlaha kao autohtone nacionalne manjine. 

„Nijedna država ne može biti uspešna ukoliko svi njeni građani nisu istinski jednaki u pravima – kako pripadnici većinskog naroda, tako i pripadnici nacionalnih manjina. A aktuelni režim nam naša ljudska prava sve više oduzima.

- Advertisement -

To je najvidljivije u istočnoj Srbiji koju su napravili ‘slepim crevom’ naše zemlje, gde nam oduzimaju pravo na rad, na čist vazduh, na zdravlje… sa očiglednom namerom da nas odatle proteraju pa da mogu da nastave da arče i prodaju našu zemlju za sitniš. Tome moramo i možemo stati na put, svi zajedno“, poručio je Bežinarević ovim povodom.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti