Partizan i Lazar Stojanović pokrenuli sekciju za decu sa autizmom

Obavezno pročitajte

Džudo klub Partizan proširio je svoju delatnost i otvorio džudo sekciju na Novom Beogradu za decu sa autizmom u prostorijama FK Bežanija. Ova nova sekcija ima za cilj da pruži deci sa autizmom priliku da se bave sportom, a ujedno i da poboljšaju svoje motoričke sposobnosti i socijalizaciju.

Ono što je važno istaknuti jeste da je dip. prof sporta Lazar Stojanović jedan od glavnih pokretača i nosilaca ove plemenite i velike ideje koja vraća humanost u prvi plan u danima kada smo malo i zaboravili šta to znači.

- Advertisement -

Ovo je samo jedan od načina kojim će se pokazati da su i mališani sa autizmom podjednako važan deo našega društva i da su mladi ljudi spremni na stvaranje sadržaja i za njih.

Džudo je odličan izbor za decu sa autizmom jer je sport koji se fokusira na disciplinu, tehnike i vežbe koje podstiču samokontrolu i poverenje u sebe. Pored toga, džudo takođe podstiče fizički razvoj i poboljšava koordinaciju pokreta.

Klub će pružiti posebne treninge, prilagođene potrebama dece sa autizmom. Deca će imati priliku da se uključe u grupne treninge, gde će raditi na poboljšanju svojih sposobnosti i družiti se sa vršnjacima.

Ova inicijativa je deo Džudo kluba Partizan da se sport učini dostupnim za sve, bez obzira na fizičke ili mentalne predispozicije. Klub se nada da će ova nova sekcija biti uspešna i pružiti deci sa autizmom nova iskustva i pozitivne rezultate.

Adresa: Vojvođanska 74, Novi Beograd

Termini: Ponedeljak, sreda i petak od 18:00-19:00 časova.

Trener: Dip.prof sporta Lazar Stojanović.

Kontakt telefon: 066/6028332

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu