POKETINO U NJUKASLU? Velika suma spremna za argentinskog stručnjaka!

Obavezno pročitajte

Poketino je u centru pažnje u ovom trenutku

Bogataši iz Saudijske Arabije i dalje čekaju da Premijer liga dozvoli njihovu kupovinu Njukasl junajteda, a dok se to ne desi – spremaju velike planove u centru kojih je po svemu sudeći Maurisijo Poketino!

Imali su očigledno dobre savetnike pošto su im rekli da sve počinje od dobrog trenera, pa su zbog toga odlučili da kontantiraju Maurisija Poketina. Sjajni Argentinac je bez posla od novembra kada je dobio otkaz u Totenhemu, iako je klub postavio „na noge“ i vodio ih do finala Lige šampiona.

- Advertisement -
Alt="Poketino"
Maurisijo Poketino

,,Skaj Sports“ piše da su u Njukaslu spremni da Poketinu ponude ugovor na čak 19 miliona funti godišnje (posle poreza 10), pa bi od njega u Engleskoj više zarađivali samo Murinjo i Gvardiola.

Sadašnji trener Totenhema dobija 15 miliona, a Sitija čak 20 miliona funti…

To naravno nije osnovna motivacija za Poketina nego „jačina projekta“, a u tu svrhu bi se sa „Sent Džejmsis parka“ potrudili da dobije respektabilnu ekipu koja bi u narednim godinama mogla da napravi i veći korak od Totenhema – u kom i nije imao toliko finansijskih sredstava.

Naime, bogati Saudijci će uprkos krizi u fudbalu spremiti veliki godišnju budžet za Njukasl, pa se može očekivati da postanu još jedan od klubova koji se „otimaju“ na fudbalskoj pijaci.

Jedan od prvih transfera mogao bi da bude povratak Filipea Kutinja na Ostrvo pošto nije zadovoljio u Barseloni, ali ni Bajernu u kom je na pozajmici.

Ukoliko bi Maurisio Poketino, koga traže i neki drugi klubovi, pak odbio Njukasl, onda bi se crno-beli okrenuli prema svom nekadašnjem treneru Rafaelu Benitezu koji ima izuzetno bogat ugovor u Kini gde vodi Dalijan.

Navijači obožavaju španskog menadžera koji je sa „jezivom“ ekipom uspeo da ih sačuva, a ko zna šta bi mogao da uradi kada ne bi bilo finansijskih problema…

Šta se dešava sa SUPERLIGOM Srbije čitajte OVDE

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu