-1.8 C
Belgrade
sreda, 19 januara, 2022

POGLEDAJTE PRVE SLIKE SRPSKIH PANCIRA: SAD prete sankcijama Srbiji (FOTO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američka agencija AP prenela je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nabavci sistema Pancir S1 od Rusije, uz ocenu da joj zbog toga prete sankcije SAD.

„Srbija je dobila sofisticirani protivraketni sistem od Rusije, uprkos mogućim američkim sankcijama protiv balkanske države, koja zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji“, piše američka agencija i dodaje da uprkos tome što teži EU Srbija jača političke i vojne veze sa Rusijom

- Advertisement -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio je da je na batajnički aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ iz Rusije dopremljen prvi deo sistema protivvazdušne odbrane „Pancir S1“. Vulin je ocenio da nabavkom defanzivnog naoružanja, „jedinog takvog u regionu“, Srbija nastavlja sa jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja.

„Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, naše Vlade i Skupštine“, naveo je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

A u međuvremenu su osvanule i ekskluzivne fotografije Pancira koje vam prenosimo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti