PODOLJAK PORUČIO: Ukrajina odlučna da vojnim putem oslobodi okupirane oblasti

Obavezno pročitajte

KIJEV – Ukrajina je odlučna da povrati teritoriju koju će Rusija verovatno anektirati posle glasanja u okupiranim oblastima, rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak. On je u intervjuu agenciji AP rekao da ozbiljno shvata pretnje Moskve da će upotrebiti nuklearno oružje u ratu sa susedom. Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog tvrdi da se ništa neće promeniti na bojnom polju ako u narednim danima Rusija, kao što se očekuje, bude namerila da pripoji četiri regiona južne i istočne Ukrajine. „Oslobodićemo našu teritoriju vojnim putem, što ne zavisi od toga šta Rusija misli ili želi, koliko od vojnih sposobnosti Ukrajine”, poručio je Podoljak, preneo je Tanjug.

Kako je rekao, od vitalnog značaja je da Ukrajina ponovo preuzme svu svoju zemlju koja je zaplenjena silom i to je okarakterisao kao važno ne samo za njegovu zemlju, već i za njene evropske susede.

- Advertisement -

 

Ukrajinski zapadni saveznici osudili su referendume koje je organizovao Kremlj kao nezakonite i lažne, napominjući da su mnogi stanovnici i dalje raseljeni zbog sedmomesečnog rata.

Proruski zvaničnici u oblastima Donjecka, Hersona, Luganska i Zaporožja istakli su da će zatražiti od ruskog predsednika Vladimira Putina da uključi te oblasti u sastav Rusije, a aneksija bi omogućila Moskvi da tretira ukrajinske regione kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu sa tim brani.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu