29.8 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

DRAMATIČNI SNIMCI IZ PODGORICE: Priveden otac, deca plaču, DIKTATURA SE NASTAVLJA! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Društvenim mrežama jutros su se proširili snimci dramatične situacije iz Podgorice, kada je policija uhapsila oca dvoje dece, koji su se grčevito držali za njega i molili da ga ne odvode. Otac dvoje maloletne dece uhapšen je zbog sumnje da je posekao šumu koja pripada državi, sve da bi uspeo da prehrani svoju porodicu. Policija je ubrzo došla po njega, dok je socijalna služba želela da decu odvede kod majke. Oni, ipak, nisu hteli da borave sa majkom, te su pokušali da spreče policajce da im odvedu oca.

Podgoric pod palicom policije

Dramatični snimci prikazuju decu koja se grčevito drže za njega, dok je policija istrajna u nameri da mora biti uhapšen zbog krivičnog dela. Prizori koje su snimile komšije brzo su se proširili društvenim mrežama, te su nadležni organi odmah reagovali.

Ministar posetio decu i uverio se da su dobro

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ubrzo je obavešten o nemilom događaju, te su odmah preduzete neophodne mere. On je saopštio da su deca trenutno dobro i da su psiholozi odradili svoj posao kako treba. Oni će sada boraviti u dečijem odmaralištu u Bečićima, po nalogu nadležnog ministarstva.

- Advertisement -

Spajić je najoštrije osudio učesnike ovog događaja i obećao se će učiniti sve kako bi se utvrdila odgovornost.

„Povodom objava na društvenim mrežama, u kojima se zbog intervencije Centra za socijalni rad i Uprave policije u vezi sa oduzimanjem prava na roditeljsko staranje jednom našem sugrađaninu, građani pozivaju na okupljanje u 17 časova ispred upravne zgrade Glavnog grada, obaveštavamo javnost da rad pomenutih institucija nije u našoj nadležnosti“, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

Oglasio se premijer Krivokapić oko slučaja u Podgorici

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić napisao je na svom Tviter nalogu da je obavio telefonski razgovor sa ministrom za socijalni rad Milojkom Spajićem i naložio mu da svi koji nisu isparavno postupili podlegnu neophodnim sankcijama.

- Advertisement -

„Naložio sam da ispita sve okolnosti oko događaja sa decom kao i da sankcioniše sve koji nisu profesionalno postupili. Na prvom mestu je dobrobit dece i to svima mora biti prioritet“, napisao je on.

Dramatično odvođenje oca od dece u Podgorici izazvalo je oštre reakcije javnosti, ali i državnih službenika. Korisnici društvenih mreža su podsetili kako mnogi teži prestupi i zločini ostaju bez kazne, dok uvek posledice snose ljudi koji samo pokušavaju daučine nešto dobro za svoju porodicu. Zvaničnici poput Krivokapića i Spajića, ali i mnogih drugih obećali su da će učiniti sve u njihovoj moći da dođe do reforme sistema, koje će sprečiti nemile događaje u budućnosti.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti