Pod budnim okom: Milenkoviću neko za petama – ni reakcije, ni objašnjenja

Obavezno pročitajte

Inspektor Slobodan Milenković, koji je otkrio Jovanjicu, opet je uočio da su ga pripadnici BIA pratili i daljinski audio i video snimali, saopštio je njegov advokat Zdenko Tomanović. Kao ni u slučaju prethodnog praćenja u novembru prošle godine, ni sada nema reakcije nadležnih institucija, niti zvaničnog objašnjenja po čijem odobrenju i zašto pripadnici BIA to rade.

Mi smo sami u slučaju Jovanjica – rekao je inspektor Milenković svom kolegi Mitiću, a ovaj je te reči nedavno glasno ponovio svedočeći pred sudom. Sami u slučaju, jer sami na ulici očigledno nisu. Milenković opet, drugi put za manje od godinu dana, otkriva za svojim petama korake tajnog praćenja.

- Advertisement -

„Milenković je uočio nepoznate osobe koje su preduzimale radnje daljinskog audio i video snimanja i neposredne fizičke pratnje, kako u objektu u kojem se nalazio, tako i prilikom njegovog kretanja. Nakon što je Milenković te osobe u prisustvu građana zaustavio i ograničio im kretanje, ustanovio je da se radi o pripadnicima BIA koji su na zadatku“, saopštio je advokat Zdenko Tomanović.

„Oni ne samo da su šikanirani od strane samog predsednika, ministara, poslanika, već se aktivno prate od strane BIA. Zdenko Tomanović sigurno zna da je i on praćen, da smo svi mi advokati praćeni i da je to glavni zadatak BIA“, kaže advokat Borivoje Borović.

Od kada su otkrili Jovanjicu, inspektori Milenković i Mitić ponavljaju da su pod, kako kažu, nenormalnim pritiskom vrha države.

„Sve institucije ćute, počevši od BIA koja mora da da objašnjenje zašto prati Milenkovića, a zašto se ne saslušava ni sadašnji, ni nekadašnji šef BIA koji su imali veze s Jovanjicom. Zašto tužilaštvo ćuti, zašto se glavna tužiteljka ponaša kao da se ništa ne dešava“, pita se novinar NIN-a Vuk Cvijić.

Za nekoliko nedelja inspektor Slobodan Milenković trebalo bi da svedoči u slučaju Jovanjica.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu