Počinje Evropsko prvenstvo u vaterpolu! Savić: ,,Moramo da opravdamo ulogu favorita“! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste, 34. po redu, počinje sutra u Budimpešti, a selekcija Srbija želi da osvoji peto zlato u nizu, što je prethodno pošlo za rukom jedino Mađarskoj pre Drugog svetskog rata.

Selektor Dejan Savić poveo je na šampionat najjači tim, koji će, uprkos tome što su Olimpijske igre prioritet u 2020, pokušati još jednom da pokori Stari kontinent i potvrdi dominaciju u 21. veku (sedam zlatnih medalja i po jedno srebro i bronza).

Srbija je u B grupi, njen prvi rival sutra od 17.30 časova biće Rusija, a potom slede dueli sa Rumunijom (16. januara) i Holandijom (18. januara).

- Advertisement -


Favoriti smo u grupi i već razmišljamo kako da, ako budemo prvi, iskoristimo one slobodne dane da za četvrtfinale ostanemo u ritmu, a takođe gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici Mađari i Španci koji zaslužuju sam respekt. Imamo naravno motiv, na to nas obavezuju i tradicija i rezultati. Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o čuvenom susretu Bjorna Borga i Džona Mekinroa u finalu Vimbldona. Borg je tada rekao da ako pobedi peti put uzastopno onda ulazi u istoriju. U suprotnom one četiri osvojene niko neće da pamti – izjavio je Savić uoči puta za Budimpeštu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Jesen donosi novi talas poskupljenja: Od struje, goriva i gasa, preko kafe i mesa, do toalet papira

Danas je zvanično počela jesen, koja građanima Srbije donosi nova poskupljenja - od struje i gasa, preko kafe i...

Još priča na sličnu temu