POČELO ZATVARANJE: Policijski čas od utorka!

Obavezno pročitajte

Policijski čas na snazi od utorka u Sloveniji

Ljubljana — U Sloveniji je registrovano 537 novih slučajeva koronavirusa. Ministar unutrašnjih poslova najavio da se od utorka uvodi policijski čas.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata testirano 2.637 osoba, od kojih je na koronavirus pozitivno 537, odnosno 20,4 odsto testiranih, saopštio je danas nacionalni institut za javno zdravlje.

policijski
- Advertisement -

Vlada Slovenije sinoć je proglasila epidemiju, Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da se od utorka uvodi policijski čas u Sloveniji, koji će trajati od 21 sat uveče, do šest časova ujutru.

U istom periodu preminule su dve osobe, prenosi slovenački portal 24UR.

Kako se navodi, na bolničkom lečenju je 289 osoba, od kojih je 55 na odeljenju intenzivne nege.

Situacija u regionima Primorsko-Notranjska i Goriška se pogoršala, ali još nije odlučeno da se oni stave na crvenu listu regiona koji su u karantinu.

Slovenačka vlada danas bi trebalo da razmatra nove mere, a portparol Jelko Kacin kaže da je u pojedinim delovima zemlje povećan broj obolelih, kao i da bi neke od novih mera mogle da budu uvođenje karantina od 21.00 do 6.00 ujutru i zabrana okupljanja više od šest osoba.

Kako je rekao, u Evropi više nijedna zemlja nije zelena.

Dodaje se da se očekuje da će se večeras građanima obratiti predsednik Borut Pahor.

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu