POČELO JE: Uhapšen državni sekretar u ministarstvu

Obavezno pročitajte

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS, u vezi sa zloupotrebama u PD „Infrastruktura železnice“ a. d, lišeno je slobode pet lica, među kojima je i M. P, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

M. P. Je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, posle višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a, objavile su Novosti.

- Advertisement -

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su umešani u zloubpotrebe službenog položaja i zloupotrebe u vezi s javnom nabavkom od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Kako se sumnja, uhapšeni M. J, B. A. I P. Ć, zaposleni u PD „Infrastrukture Železnica“ kršili su zakon prilikom javnih nabavki, u čemu im je pomogao državni sekretar M. P, kako bi

favorizovali firmu, čiji je direktor Z. S, da dobija poslove na železnici. Kako bi fingirali postojanje konkurencije prilikom javne nabavke, M. M, direktor druge firme, davao je takozvane „uslužne ponude“, zahvaljujući kojima je obezbeđivano da posao dobije preduzeće direktora Z. S.

Policija trenutno pretresa više lokacija u Beograd u Novom Sadu u vezi sa ovim slučajem, a privedene osobe biće u roku od 48 sati saslušane u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Da podsetimo,  u januaru je uhapšen Miroljub Jevtić, direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10000 evra.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rusija saopštila da je uništila ili presrela 35 ukrajinskih dronova iznad Krima i Azovskog mora

Ruske vlasti saopštile su da su neutralisale 35 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad pripojenog crnomorskog poluostrva Krim i Azovskog mora. „Pokušaj...

Još priča na sličnu temu