POČELO JE: Sukob naroda i policije u Novom Sadu! Krenuli u obračun sa naprednjacima! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

U Novom Sadu su se građani okupili kako bi protestovali protiv Generalnog urbanističkog plana i „Novog Sada na vodi“. Atmosfera na protestu je napeta, došlo je do sukoba između građana i policije, demonstranti su pokušali da uđu u Skupštinu Vojvodine, kordon ih je u tome sprečio, a jednog građanina policajci u civilu su bacili na asfalt.

- Advertisement -

– Došlo je do davljenja jednog čoveka koji je pokušao da uđe u Skupštinu, kada su dvojica, nazovi policajca bez uniforme, pokušali da ga savladaju, bacili ga na zemlju i gušili ga – rekao je za Direktno.rs Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, kome je slomljen telefon kada je pokušao da pomogne mladiću.

Slomljen telefon Janka Veselinovića na protestu u Novom Sadu FOTO: Direktno.rsSlomljen telefon Janka Veselinovića na protestu u Novom Sadu FOTO: Direktno.rs

Protest građana počeo je ove srede u devet sati ispred Skupštine, gde je trebalo da bude raspravljano o Generalnog urbanističkom planu Novog Sada, za koju je najpre rečeno da je odložena. Ali, ispostavilo se da je to pokušaj vlasti da prevari narod. A sam protest nije prošao bez tenzija i incidenata.

Protest ispred Skupštine u Novom Sadu FOTO: Direktno.rsProtest ispred Skupštine u Novom Sadu FOTO: Direktno.rs

Naime, napetost je velika, a na svakom koraku je sve puno policije. Došli su i specijalci na lice mesta, ušli su među narod, što je dočekano negodovanjem građana, koji su organe reda počastili zvižducima.

Okupljeni su skandirali „lopovi, lopovi“, tako jasno poručivši šta misle o gradskoj vlasti, ali i donošenju Generalnog urbanističkog plana Novog Sada. 

– Nalazimo se ispred Skupštine Vojvodine gde se upravo održava sednica sa glavnom temom usvajanja Generalnog urbanističkog plana. Ispred zgrade se, kao što vidite, održava građanski protest, koji je prilično intenzivan. Tu su građani, nevladine organizacije, pripadnici političkih stranaka… Svi u zajedničkoj nameri da iskažu protest protiv usvajanja ovog dokumenta – rekla je Danijela Grujić, predsednica novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, pa je dodala:

– Kada je reč o GUP-u, sve primedbe su bile odbijene, sve je pretvoreno u puku farsu i kamuflažu za donošenje jednog akta.

FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

– Danas građani Novog Sada, po ovoj temperaturi, kada je Novi Sad pust, brane grad od građevinsko-političke mafije, koja želi da uništi ovo što je preostalo od zelenih površina Novog Sada, Šodroša, Ribarca i da puste pasarelu putem Bulevara Evrope ljudima ispred zgrada. Ovo je dokaz kako se jedna kriminalna namera realizuje u Skupštini grada, odnosno danas u Skupštini Vojvodine, uz policijske palice, uz prebijanje građana, koji samo žele da iskažu svoj stav – naglasio je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović za Direktno.rs.

Inače, pre protesta su oko Skupštine bile postavljene ograde, međutim okupljeni su pokušali da ih pomere, kada je došlo i do sukoba sa obezbeđenjem. Posle svega je došlo do velikih tenzija, kao što je bilo reči, intervenisala je i policija, na terenu je Žandarmerija, a sumnja se da ima i povređenih.

FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Prisutno je koškanje demonstranata i policije, okupljeni su pokušali da uđu u Skupštinu, međutim kordon policije ih je onemogućio u tome…

Protest u Novom Sadu FOTO: Direktno.rsProtest u Novom Sadu FOTO: Direktno.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu