26 C
Belgrade
utorak, 27 jula, 2021

POČELO JE: Srbija u petak stupa u generalni štrajk, traže se ostavke, SNS U PANICI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Posle dugogodišnjeg čekanja na organizovanje bilo koga ili bilo kako, posle niza propalih protesta koji su iskorišćeni manje više od strane vlasti ili tzv. opozicije, građani Republike Srbije su odlučili da se samoorganizuju u jedan Generalni štrajk i daju otkaze svima koji ih iskorišćavaju i obmanjuju dugi niz godina.

Svesni situacije koja nas je udružila, smatramo da kao građani imamo pravo da sebe artikulišemo kao aktivne donosioce odluka koje su vezane za naš život, prava i obaveze, kao i da smo svojom dosadašnjom podrškom raznim političkim opcijama ili ćutanjem doprineli situaciji u kojoj se
nalazimo. Iz tog razloga smo se organizovali i pokrenuli Generalni štrajk.

Generalni štrajk u Srbiji počinje u petak, 23. aprila u 9 časova ujutru predajom zahteva državnim organima, i traje do ispunjenja zahteva.

- Advertisement -

Zahtevi su: ostavka Vlade, raspuštanje Narodne Skupštine, ostavka sudija Ustavnog suda, ostavka republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, raspuštanje Kriznog štaba.

GO Generalnog Štrajka

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

4 KOMENTARA

  1. Ova se valast boji samo i jedino ,,Gradjana,, koji nisi pod kontrolom kako Vlasti i njihove opozicije, tako ni one prozapadne opozicije koju takodje kontrolišu. Toliko se boje da Vucicvei poslanici danima cešu jezik pokušavajuci da ovo prikažu kao neki ..Opozicioni-Đilasov skup. Ovo je skup nas koji znamo koliko je zlo i ova i predhodna vlast. Ni Kurta ni Mura.Da Ovi odu a Oni se nikad ne vrate.Mi smo za promenu sitema ne kozmeticke promene. Mi smo Rodoljubi nismo orjentisani da ljubimo skute Amerima ni Briselu. Ne želimo mi u Tu Eu i Nato .Hocemo vladavinu prava,Pravde uz poštovanje naše tradicije, kulture i vere

  2. Da se odmah razumemo, ja sam dugogodišnji protivnik ovog režima i svih loših stvari koje su uradili. Isto tako sam i podržavao i aktivno učestvovao na mnogim protestima. Međutim, da li se iko zapitao šta ćemo posle? Ako i uspemo da skinemo ovog diktatora i njegovu kliku, koga ćemo dovesti? Da li možete da imenujete nekog ili neku grupu poštenih, pametnih, odgovornih i sposobnih ljudi da se uhvati u koštac sa svim problemima koje ih čekaju i da povedu zemlju iz ovog jada?

    Hoće li nam opet Soroš i MI6 dovesti nekog svog, unapred spremljenog čoveka? On će na početku možda lepo pričati, ali će sve raditi po nalogu ovih izvana. Umesto ovog Kriznog štaba, dovešće nam još gore ludake, koji će tražiti sveopšte zatvaranje i vakcinaciju kao u Nemačkoj ili Izraelu. Zatvoriće svu privredu i uništiće i ovo malo što je ostalo, sve pod izgovorom „brige za zdravlje ljudi“, „novog“, „mutiranog“ soja i ostalih gluposti.

    Mislim da bi pre rušenja, trebalo pronaći i organizovati dostojnu i poštenu zamenu za ove mamlaze koji sad vode zemlju, pa tek onda rušiti. Verujte mi, rušenje režima, ma koliko teško izgledalo, je lakši deo. Mnogo teže je šta posle…

  3. Pa ovi zahtevi su uglavnom ispunjeni od strane Privremene narodne skupštine, izabrane 16.06.2020.Legitimne i po našem Ustavu i po medjunarodnom pravu, u njoj nema političara, zašto njoj jednostavno ne daju legitimitet za mesec dana na skupu podrške, a ne protestu protiv bilo koga? .

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: