POČELO JE: Radnici „Pošte“ stupaju u ŠTRAJK GLAĐU!

0
362

U ponedeljak, 10. oktobra u 12 časova, na platou ispred Takovske 2 u Beogradu, Srđan Popadić, Zoran Pavlović i Stefan Mitrović, radnici JP Pošta Srbije i članovi sindikata Sloga, stupiće u štrajk glađu, navodi se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

– Ovi ljudi i sindikalni aktivisti su u potpunosti spremni na ovaj očajnički potez, svesno rizikujući svoje zdravlje i živote, kako bi javnosti skrenuli pažnju na nikad gore stanje u JP Pošta Srbije Beograd, gde velika većina zaposlenih već mesecima radi i živi na ivici egzistencije – navela je „Sloga“.

Stefan Mitrović je jedan od radnika Stefan Mitrović je jedan od radnika „Pošte“ koji će stupiti u štrajk glađu FOTO: Printscreen


– Bedne zarade, katastrofalni uslovi rada i nezainteresovanost poslovodstva koje dolazi isključivo iz redova onih kojima je dato da upravljaju nama, naterali su nas na poslednji i najteži korak radničke borbe, dalje od ovoga nema. Odbićemo svaku medicinsku pomoć i time pokazati da smo ozbiljni u svojim namerama i spremni na sve kako bi radnicima pošte napokon svanulo – kaže Stefan Mitrović, predsednik Sindikata poštanskih radnika Sloga.

Ostavite komentar