29.8 C
Belgrade
sreda, 28 jula, 2021

POČELO JE: Porodične šetnje protiv Vučića, diktature i bolesnih zakona!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret Dveri započeo je danas u Valjevu kampanju „Od porodice do porodice“ i najavio u naredne dve nedelje porodične šetnje u Leskovcu, Lebanu i Beogradu.
Tom prilikom je bila organizovana konferencija za medije, na kojoj se prisutnim novinarima obratio predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, koji je tada, između ostalog, istakao:

– Današnji Vaskršnji ponedeljak i praznik Svetog Nikolaja Srpskog i Lelićkog i Valjevskog je bio jedan divan povod da našu novu kampanju, započnemo upravo ovde iz Valjeva. Dva su, po meni, ključna razloga. Pre svega, to je selo Lelić i manastir Svetog Nikolaja u Leliću gde počivaju mošti Svetog Vladike Nikolaja Srpskog, najvećeg Srbina posle Svetog Save i definitivno najveća duhovna i nacionalna inspiracija za rad Dveri još od našeg osnivanja pre 22 godine.

Sveti Vladika Nikolaj nas je naučio neke najvažnije stvari o našoj veri, o našoj tradiji, o našoj duhovnosti, o našoj naciji, o našim nacionalnim vrednostima i Dveri i u svom političkom radu počivaju na mnogim mislima Svetog Vladike Nikolaja i jedna od njih veoma važna je: „Čovek iznad svega, a Bog iznad čoveka.“ Želeli smo da ovaj Vaskršnji ponedeljak bude simbolički početak jedne nove kampanje na srpskoj političkoj sceni.

- Advertisement -

Naime, mi smatramo, s obzirom na veliku i sveukupnu cenzuru koja je prisutna na velikim beogradskim medijima, da mi ne možemo više čekati niti da nam vlast da nekakvu svoju milost, niti da nam neke slobodne i poštene izbore donesu evropski posrednici. Mi moramo da krenemo u narod, ne čekajući više nikoga i ništa, u direktan susret sa građanima, kako i kaže ime naše kampanje, od porodice do porodice i to krećemo od danas iz Valjeva gde ćemo razgovarati sa vašim sugrađanima, obići centralne ulice, obići vaše kafiće, bašte restorana i u ovoj prazničnoj atmosferi podeliti naš materijal koji se tiče upravo naše kampanje „PROMENA SISTEMA – SIGURNOST ZA SVE“ i porodice na prvom mestu.

Ovo je jedna dobra prilika i da najavimo prve sledeće aktivnosti u ovoj kampanji, a to su tri šetnje. Prva je u subotu 8. maja u Leskovcu, druga u ponedeljak 10. maja u Lebanu i velika porodična šetnja u Beogradu održaće se u subotu 15. maja od 15 časova ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

Nekoliko je važnih razloga zašto krećemo sa porodičnim šetnjama. Mi smatramo da je porodica najvažniji deo našeg društva, da porodica konačno mora da dođe na prvo mesto, da je potrebno da ova država podržava mlade bračne parove, porodice sa decom, porodice sa više dece, ali i one brakove koji nemaju decu, samohrane majke i očeve, staračka i samačka domaćinstva, ali u ovom vremenu, vremenu pandemije, posebno porodične firme, domaće privrednike i preduzetnike, domaće poljoprivrednike. Vreme je da prestane ovo favorizovanje i finansiranje stranih kompanija od naših para i da sva ta sredstva budu usmerena u domaću privredu i poljoprivredu. Mi to zovemo ekonomskim patriotizmom, podvukao je Obradović.

- Advertisement -

A šta je lider Dveri rekao i u vezi ekonomskog patriotizma, koji je nažalost zbog sveprisutne zagađenosti životne sredine posebno aktuelan u 21 veku, pogledajte u video prilogu.

Pokret Dveri je najavio ujedinjenje patriotskog bloka protiv velike propagande laži Aleksandar Vučića i njegove bolesne kamarile koja je rešila da zatre sve što je srpsko. Ovo je samo početak i prva šetnja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti