10.2 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

POČELO JE: Iz Sombora deportovano 500 migranata (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kako nezvanično saznajemo, u toku današnjeg dana, oko 500 migranata će iz Sombora biti deportovano za Preševo – prenosi lokalni medij 025-rs.

Podsećanja radi, gradonačelnica je tokom prethodne deportacije migranata objasnila da se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice, konstantno prati situacija na terenu i da se preduzimaju sve mere i akcije da se nađu adekvatna rešenja.

- Advertisement -

Policijskom akcijom, koja je počela u ranim jutarnjim časovima, obuhvaćena su sva mesta na kojima je poznato da se nalaze i okupljaju migranti, nakon čega su ukrcani u autobuse i čekaju na deportaciju.

Ne biraju način i sredstvo, kažu da im je u prihvatilištu dobro dok ne nađu nešto bolje, kažu da su zahvali komesarijatu što im je obezbedio hranu.

Najviše ih je iz Avganistana, Sirije, Iraka i Bangladeša. Radio televizija Vojvodine je u reportaži tvrdi da je navodni razlog za vršenje krivičnih dela koje rade migrant, objasnila da oni upadaju ilegalnu u kuće koje nisu njihovo vlasništvo kako bi našli „sklonište“.

- Advertisement -

Preteklih dana je na društvenim mrežama pokrenuta debata otome da li se u Srbiji prikrivaju incidenti u kojima su vinovnici migranti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti