Počeli pregovori Rusije i Ukrajine

Obavezno pročitajte

U švajcarskoj Ženevi u toku su pregovori o situaciji u Ukrajini. Ne održavaju se na najvišem nivou, ali u atmosferi „maksimalne diskrecije”, saopštio je švajcarski ministar spoljnih poslova Ignacio Kasis.

Ministar nije precizirao detalje razgovora.

- Advertisement -

„Uvek nudimo svoje dobre usluge, ali treba videti šta će obe strane, i Rusija i Ukrajina, učiniti s tim. U Ženevi se održavaju pregovori u najvećoj diskreciji, iako se oni trenutno ne vode na najvišem nivou”, rekao je Ignacio Kasis za Le Temps, piše Sputnjik.

Kasis je istakao da je ranije Ukrajina tražila od Švajcarske da zastupa njene interese u Rusiji. U Moskvi je ovaj zahtev odbijen.

„Ruski narativ je dobro poznat: ona je saopštila da je Švajcarska izgubila neutralnost, ali je u isto vreme koristi kao neutralnu zemlju”, rekao je Kasis.

Ranije se Švajcarska pridružila sankcija EU protiv Rusije kao odgovor na ulazak ruskih trupa u Ukrajinu. Do 25. novembra, Švajcarska je zamrznula rusku imovinu u vrednosti od 7,5 milijardi franaka (oko 7,94 milijarde dolara).

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu