Počela masovna hapšenja učesnika litija u Crnoj Gori (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Ratka, majka poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića i njegov brat od strica Goran uhapšeni su rano jutros, saopštila je Uprava policije. Osim njih, uhapšeno je još 15 osoba. Knežević je potvrdio vest i tvrdi da su uhapšeni članovi DF-a u Zeti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su jutros, postupajući na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršili pretrese na 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije.

- Advertisement -

„Policija je prilikom preduzimanja tih radnji pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posedu, pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstva komunikacije i druge stvari i predmete“, saopšteno je iz Uprave policije.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih veštačenja.

U službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica dovedeno je 16 lica, među kojima je i R.K. (68), koja je prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije, prenela je RTCG.

„R.K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz Člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekršaje“, saopšteno je iz Uprave policije.
Kako navode u saopštenju, u toku je kriminalistička obrada svih dovedenih, a u saradnji sa nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti, biće procesuirana u skladu sa zakonom.


Milan Knežević je potvrdio da je njegova majka jutros uhapšena, navodeći da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.

Knežević je za Tanjug rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.

„Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama“, rekao je Knežević.
Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i značajan broj njegovih prijatelja i članova Demokratskog fronta iz područja Zete.

Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati, kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.

U trenutku hapšenja njegove majke, kaže, ni on ni njegov mlađi brat nisu bili u Crnoj Gori, već u Beogradu.

Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.

„Niti mogu da oproste ove molebane ni litije koje ne samo u Zeti, nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe“, kaže Knežević.
Nakon što je čuo vest o hapšenju svoje majke, Knežević je odlučio da se hitno vrati u Crnu Goru.

Poručio je crnogorskom ministru unutrašnjih poslova, direktoru policije i „svoj toj satrapaskoj nomenklaturi Mila Đukanovića“ da će za nekoliko sati biti u Crnoj Gori, preneo je Tanjug.

„Sve ono što su planirali da urade, a primenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete, ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu“, naveo je Knežević.

Usledila reagovanja
U međuvremenu se oglasio lider Demosa Miodrag Lekić, koji je rekao da je hapšenje Ratke Knežević brutalan čin i da ona odmah mora biti puštena iz pritvora.

„Pošto se ovim činom rizikuje i provocira dalja nestabilnost zemlje, neophodno je da ako još ima nekog razumnog u vrhu vlasti koji nije pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića, glavnog podstrekača trenutno zapaljive situacije u zemlji, hitno zaustavi nasilne metode represije i daljeg pogoršavanja situacije u Crnoj Gori“, rekao je on, prenose „Vijesti“.

„Najnovije sramno hapšenje majke Milana Kneževića i brata Gorana još jedan je dokaz o stepenu ludila u kojem se nalazi zaplašeni režim“, kazao je za „In4S“ član predsedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu