29.9 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

POČELA ISPLATA OD 100E! Da li ste među prvima?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Od danas počinje isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta.

100,


100E svima isplaćeno do drugog Juna

- Advertisement -

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. – 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata po 100 evra građanima koji su se za ovu vrstu novčane pomoći javili telefonom ili na portal Uprave trezora i da će ih svaki dan dobiti po pola miliona građana.

- Advertisement -

„Prijavljivanje je do 5. juna, oni koji se i tada prijave dobiće novac do 7. juna“, rekao je Mali za TV Hepi.

On je naveo da se do juče u 8.00 javilo četiri miliona građana da dobije po 100 evra, što je kako je dodao „ogromna većina, tako da samo mali broj to nije učinio“.

Prema njegovim rečima, već je isplaćeno oko dva miliona građana, jer su novac dobili penzioneri i oni koji primaju novčanu socijalnu pomoć.

Kako je rekao, to je „ekonomski orijentisana podrška“ jer će građani potrošiti dobijenih 100 evra „koji će ući u ekonomske tokove“.

On je, komentarišući veliko javljanje za tu novčanu pomoć, rekao da je „potrebno razumeti Srbiju“, za razliku od „tajkuna koji kažu da im ne treba 100 evra“.

Govoreći o pomoći firmama kojima se isplaćuju po tri minimalne zarade za zaposlene, on je rekao da država „nije htela da dozvoli masovna otpuštanja i to se i nije desilo“.

„Naše mere su pogodile cilj“, rekao je Mali navodeći da za pomoć ima novca u budžetu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti