SRPSKA LEKARKA SE POBUNILA: Neću se vakcinisati, dajte mi otkaz

0
822

Vakcinacija zdravstvenih radnika, protiv koronavirusa počela je u Srbiji, a prvi su vakcinu primili medicinari u Kliničkom centru Srbije.

Kako redakcija Slavije INFO saznaje iz nekoliko beogradskih kovid-ambulanta, među zdravstvenim radnicima i osobljem je prisutno ogromno nezadovoljstvo i stav da ne žele da prime vakcine protiv koronavirusa i da od te namere neće odustati!

 Ne pada nam na pamet da primimo vakcine koje su potpuna nepoznanica i za koje ne znamo kakve negativne efekte mogu da imaju. Šta god pričali predstavnici vlasti, nećemo se vakcinisati ni po cenu otkaza. Deset meseci ne znamo za predah, sve vreme lečimo ljude u nemogućim uslovima. Niko nema prava da nas ucenjuje – rekla je sprska lekarka iz beogradske kovid-ambulante (ime nije htela da otkrije zbog očuvanja privatnosti).

Podsetimo, Aleksandar Vučić i Zlatibor Lončar su ranije izjavili da će medicinski radnici, vojnici i policajci morati biti imunizovani. Ipak, i u vojsci i policiji je prisutan veliki otpor, pa tako više od 60 odsto njih je istaklo da im ne pada na pamet da prime vakcinu.

,,Izgubili smo toliko kolega, ova država je nemarna. Ne mari za svoje lekare, posle se čude kada odu u inostranstvo. Mi smo država koja je u okruženju u toku svega ovoga izgubila najviše medicinskih radnika. Ja više da ćutim neću pa, neka mi daju otkaz. Ovo je prevazišlo sve mere pristojnosti i ukusa, i stvarno ne znam kako pojedine kolege mogu da ćute“, izjavila je za Slavija Info vidno revoltirana lekarka.

Ostavite komentar