16.1 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

POBUNA U VOJSCI SRBIJE: Traži se hitno povlačenje naređenja o obaveznoj imunizaciji! Kakva je to vladavina prava?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije najoštrije je danas osudila obaveznu imunizaciju pripadnika vojske u vidu naređenja i traži hitnu reakciju ministra odbrane i povlačenje naređenja o obaveznoj imunizaciji.
Poslednjih dana, najpre usmeno a zatim i u pisanoj formi vojnicima je, kako navode u saopštenju, „naređena“ obavezna imunizacija bez obzira na slobodu izbora koja je Ustavom zagarantovana.


„Od vojnika se traži da prilikom imunizacije potpišu „blanko saglasnost“ bez jasnih i preciznih formi o tome kako vakcina deluje u odnosu na hronične bolesti i moguće nuspojave, a sve pod jeftinim izgovorom da je to neophodno sprovesti u cilju opšteg zdravlja vojnika“, ističe Sindikat Sloga u saopštenju.

Naglašavaju da oni nisu protiv imunizacije, ali otvoreno postavljaju pitanje: „kakva je to vladavina prava, kada vojnici, čuvari naše zemlje – nemaju pravo na izbor i garancije svoje države koja pokazuje brigu o njima kao o ljudima, već ih tretira kao olovne vojnike političara i generala u njihovim opsenama o umeću ratovanja“.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti