POBUNA U KOLUBARI: Radnici opkolili direktora! Ovo je samo početak! Tek će narod da vas juri! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Radnici rudarskog basena „Kolubara“ okružili su direktora za proizvodnju uglja Milana Miškovića i tražili su odgovore na pitanja zašto ih je zadesila nestašica uglja. Na video snimku vidi se kako radnici pokušavaju da dobiju informacije od uplašenog direktora i ne žele da odstupe u svojoj nameri.

– Direktore, kada ćete vi nama sastanak da zakažete – upitao je jedan od radnika.

– A radnicima ugalj, ništa – upitao je drugi.

- Advertisement -

– Radnicima se rešava ugalj. Što se tiče uglja dobijen je prioritet, padala je kiša – branio se direktor.

– Padala je kiša? Juče je otišao kamion sa 30 tona – istakao je jedan od radnika.

Direktor je sve vreme bio vidno nervozan i uplašen i na sve načine je pokušao da opravda svoju ulogu, odnosno odgovornost. S obzirom na to da je direktor za proizvodnju uglja, kada uglja nema on je najodgovorniji za to.

– Direktore, kada ćete Vi nama da zakažete sastanak – insistirali su radnici.

– Kad bude normalno zakazati – odgovorio je on, što je dovelo do revolta prisutnih.Kolubara FOTO: ShutterstockKolubara FOTO: Shutterstock

– Šta si ti umislio, ko si? Hoćeš opet batinaše da nam šalješ da biju – ljutito je pitao stariji gospodin.

– Ja nisam poslao nikoga, nemojte da vređate – istakao je Mišković.

– Sram te bilo, „šta nemojte da vređate“, pošalji nam ponovo batinaše da nas biju, što ih ne dovedeš sad – uporan je bio gospodin, dok se direktor branio da je sve to „laž“.

– Ničija nije do zore gorela Miškoviću, samo ti idi na Zlatibor. Što ne dovedeš policiju sad, kad si pametan tako mangupe – rekao mu je pomenuti gospodin, dok je direktor bežao ka automobilu.

Mišković je na kraju pobegao, a radnici su mu poručili da će „mu doći i na Zlatibor“.

Ova situacija veoma podseća na dešavanja pre 5. oktobra 2000. godine kada su rudari Kolubare 29. septembra stupili u štrajk. Narednih dana su im se pridružili i drugi radnici širom Srbije, a ostalo je istorija.

A ova pobuna radnika nije jedina u „Kolubari“, budući da su pre nekoliko dana radnici odbili da budu kapilarni glasovi Srpske napredne stranke, što dovoljno svedoči u prilog tome da bi naprednjacima vrlo lako mogao da se zaljulja tron.Milorad Grčić FOTO: PrintscreenMilorad Grčić FOTO: Printscreen

Podsetimo, prethodnih dana društvenim mrežama kružio je papir, na kome se skupljaju glasovi Milorada Grčića. Mada nikome nije jasno zbog čega se za njega skupljaju glasovi, budući da je on „samo“ v. d. direktora u EPS-u, a prethodno je, o čemu je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pričala, ostao „upamćen“ kao vlasnik pečenjare.

I zaista, sve ovo je znak da se „Kolubara“ budi, da Sindikati u ovoj firmi, kojima pripada mnogo radnika, neće da budu sigurni glasovi Srpske napredne stranke. Takođe, neće ni da trpe besmislene izgovore i nesposobnost nadređenih koji sistematski urušavaju preduzeće već godinama.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu