20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

POBUNA U EPS: Radnici se digli, smanjene plate…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Molim Vas da hitno zakažete sastanak sa Sindikatom radnika Elektroprivrede Srbije na temu zarade za decembar 2020. godine i podele dobiti radnicima Pro Tenta, koja je izazvala takvo negodovanje i nezadovoljstvo kod svih radnika, koje može da eskalira i napravi nesagledive posledice – stoji u dopisu Sindikata radnika EPS-a poslatom ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, u koje je Direktno.rs imao uvid.

Dopis Sindikata radnika EPS FOTO: Privatna arhivaDopis Sindikata radnika 

Radnici Sindikata pitali su ministarku i gde su radnici Pro Tenta ostvarili dobit, ali i zatražili odgovornost v.d. direktora Elektroprivrede Srbije i direktora Pro Tenta.

- Advertisement -

– S obzirom na informaciju da je ministarstvo finansija navodno smanjilo zaradu zaposlenima u JP EPS, kako za mesec novembar, tako i za decembar 2020. molim Vas da se obustave sve radnje u obračunu decembarske zarade i da se održi hitan sastanak predstavnika našeg resornog ministarstva, ministarstva finansija, poslovodstva JP EPS i Sindikata radnika Elektroprivreda Srbija kako bi se otklonile sve spekulacije i utvrdilo ko je kriv za ovo što se dogodilo u decembru i ponavlja se sad prilikom obračuna zarade – navodi se u dopisu radnika.Dopis Sindikata radnika EPS FOTO: Privatna arhivaDopis Sindikata radnika: FOTO: Privatna arhiva

Oni upozoravaju v.d. direktora JP EPS-a Milorada Grčića i zahtevaju objašnjenje, jer sa Sindikatom radnika ovog preduzeća nema nikakvu komunikaciju, kako navode, kako bi se sprečili nemiri i eskalacija nezadovoljstva do koje će doći u EPS-u.  

– Sindikat  neće dozvoliti ovakvo ponašanje pojedinaca kako u poslovodstvu tako i predstavnicima Vlade koji su nadležni i odgovorni za novonastalu situaciju. Naši radnici u izuzetno teškim uslovima nižu rekord za rekordima i traže od nas ih zaštitimo, što ćemo i učiniti – navodi se u dopisu poslatom ministarki Mihajlović, ministru finansija, v.d.direktoru .

- Advertisement -

Podsetimo, potpredsednica SSP Marinika Tepić u pismu v. d. direktoru EPS-a Miloradu Grčiću rekla je da je državni gigant EPS doveo do finansijskog, kadrovskog i sistemskog rasula, da je „amaterskim i burazerskim rukovođenjem izazvao nepopravljivu štetu po građane i zaposlene“, i pozvala ga da pričaju javno.

Informacija koja je takođe isplivala u javnost je da Elektroprivreda Srbije mora da podiže kredite kako bi isplatio plate. Novi ugovor sa Pro Tentom potpisan je u maju 2019. godine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti