POBEDILI SMO KORONU! Dr Nestorović: Za 1. maj nema potrebe uvoditi policijski čas

Obavezno pročitajte

Broj zaraženih virusom opada, a policijski čas će verovatno biti još samo sledećeg vikenda, nagovestio je dr Branimir Nestorović.

– U jednom trenutku je procenat zaraženih skočio na 40 posto testiranih, a sada je u većini mesta u Srbiji oko 10 posto i to je najveći broj na jugu Srbije- kaže dr Nestorović.

- Advertisement -

Da se situacija u Nišu dogodila na početku epidemije, to bi, prema rečima dr Nestorovića, bila katastrofa.

Indeks zaraze trenutno je oko 0,9, to znači da virus počinje da slabi. To znači da sada jedan čovek može da zarazi jednu osobu (0,9 osoba), što znači da se virus povlači što znači da nema dovoljno ljudi osetljivih na njega da ga povuče. 

– U nedelji posle Uskrsa nas očekuje pad broja zaraženih. Interesantno je da smo se bojali Beograda, koji je bio potencijalno strašno veliko žarište, a Beograd je najbolje prošao, jer je imao najmanji broj umrlih, rekao je  dr Nestorović i dodao da će policijski čas verovatno biti još sledećeg vikenda.

On smatra da smo već pobedili koronavirus, ali za 1. maj smatra da nema potrebe uvoditi policijski čas, već je dovoljno zabraniti okupljanja.

„Mi smo dobro prošli“, kaže on.

Od sredine maja neće biti ozbiljnije aktivnosti virusa, pa Nestorović veruje da će se od tada život u Srbiji vratiti u normalu.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu