14.8 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

POBEDA NARODA: Vučić hitno traži da se obustavi zakon o pljački građana Srbije, pritisci uspeli, diktator na kolenima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Advokatska komora Srbije je kasno u subotu na Tviteru najavila potpunu obustavu rada u ponedeljak 5. jula. Povod je sramotni Zakon koji su predložili režimski poslanici u Skupštini, na štetu stanovništva Srbije i na veliku korist stranih banaka koje krše Zakon.

Advokatska komora Srbije saopštava da se protest upozorenja sa jednodnevnom obustavom rada organizuje zbog predloga Odbora za ustavna pitanja da donesu autentična tumačenja za određene članove Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Advokatska komora navodi da se autentičnim tumačenjima krše zajemčena ljudska prava na pravično suđenje, jednaku pravnu zaštitu i pravo na pravnu sigurnost građana.

- Advertisement -

Bukvalno 10-ak minuta nakon najave štrajke Advokatske komore Srbije, iako je prošlo 23 časa, javio se na društvenim mrežama SNS perjanica Vladimir Đukanović sa sledećim saopštenjem:

„Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure. Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o inetersima građana, jer su oni najbitniji. Zato apelujem na kolege da povuku zahteve iz procedure.“

Brojni korisnici Tvitera su komentarisali ovaj Vučićev potez, konstatujući da se toliko uplašio štrajka advokata da u subotu kasno uveče traži od svojih poslanika hitno povlačenje predloga.

A kakve bi posledice imao ovaj predlog koji je u ponedeljak trebalo da „glatko prođe“ jer ga predlažu i izglasavaju režimski poslanici, pogledajte u linku ispod.

- Advertisement -

Bolesni diktaror Aleksandar Vučić doživeo je još jedan poraz.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti