15.7 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

PO KRATKOM POSTUPKU: Ruska vojska likvidirala grupu ukrajinskih komandanata i stranih dobavljača oružja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruska vojska je 14. jula izvela napad raketama visoke preciznosti morskog baziranja „kalibar“ na zgradu garnizona Doma oficira u gradu Vinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„U momentu napada, u vojnom objektu se održavao sastanak komande Vazduhoplovnih snaga Ukrajine s predstavnicima stranih dobavljača naoružanja o isporuci Oružanim snagama Ukrajine nove partije aviona, oružja, kao i o organizaciji remonta ukrajinskog avio-parka. Učesnici sastanka su likvidirani u napadu“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Oružane snage Rusije su visokopreciznim napadima na položaj ekstremističkog bataljona „Kraken“ u Harkovu uništile do 200 militanata, uključujući oko 50 stranih plaćenika i 19 jedinica naoružanja i vojne tehnike.

Takođe se navodi da je u Zaporoškoj oblasti uništena kasarna u kojoj se nalazilo više od 70 ukrajinskih vojnika. Pored toga, artiljerija je u istoj oblasti uništila do 70 ekstremista i 11 jedinica oklopne tehnike 128. jurišne brigade ukrajinske vojske.

Na položajima ukrajinske vojske u DNR uništena su dva voda ukrajinskih višecevnih raketnih bacača i dva artiljerijska voda haubica „Giacint B“.

- Advertisement -

Vazdušno-kosmičke snage Rusije za dan su oborile dva aviona MiG-29 vazduhoplovnih snaga Ukrajine u području mesta Slavjansk i Družkovka.

Ruske vazduhoplovne snage preciznim napadima uništile su oko 300 ekstremista „Desnog sektora“ u Artjomovsku u DNR.

Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila dva ukrajinska aviona Su-25, devet bespilotnih letelica kao i devet projektila ispaljenih iz sistema „Uragan“.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su oružjem velike preciznosti uništile pet komandnih mesta i centara veze ukrajinske vojske u DNR i Dnjepropetrovskoj oblasti. Pored toga, uništen je lansirni sistem protivavionskog raketnog sistema „Buk M1“ u DNR, kao i ljudstvo i tehnika u 43 okruga.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti