Skrivena plaža na kojoj je dozvoljeno ostati samo 20 minuta

Obavezno pročitajte

Jedna od najlepših na svetu, Skrivena plaža u Meksiku nastala je kao rezultat vojnih vežbi i testiranja..

Meksička rupa je deo vulkanskog ostrva Marieta, koje je svoje današnje pozicije zauzelo pre nekoliko hiljada godina. Ipak, ona nije nastala igrom majke prirode, već je delo ljudskih ruku – ovo je područje vlada Meksika odabrala kao mesto na kojem se mogu raditi vojna testiranja, piše Punkufer.

Upravo su eksplozije zaslužne za to što je ovo područje danas tako velika turistička atrakcija. Naime, brojne rupe čine atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih pećina, koje je vlada Meksika nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s detonacijama, sredinom prošlog veka proglasila i nacionalnim parkom.

- Advertisement -
plaza

U jednoj od pećina nalazi se i neobična peščana plaža koja je redovno na listi najlepših na svetu. Međutim, da biste došli do nje potrebna vam je pomoć lokalaca koji organiziraju izlete brodom.

Playa del Amor, odnosno Skrivena plaža nalazi se u velikom krateru zbog čega se ne može videti s kopna niti mora, a da bi se do nje došlo treba zaplivati kroz morski tunel. Plaža odjednom može da primi 117 posetilaca koji na raspolaganju imaju samo 20 minuta za razgledanje, koliko je predviđeno za ture.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu