PO DŽEPU SIROTINJE: Svako domaćinstvo u Srbiji platiće 250 evra za emitovanje Premijer lige!

Obavezno pročitajte

Svi ćemo biti prinuđeni da platimo, jer je Telekom pred finansijskim kolapsom i nema ni evro svojih para da uplati za ovu višestruko precenjenu „investiciju“.

Koliko je precenjena, jasno se vidi po tome što je SBB do juče plaćao identično pravo na Premijer ligu 13,5 miliona evra godišnje, a Telekom će ga od ove sezone 7,5 puta preplatiti.

Ova „investicija“ je za Telekom toliko neisplativa da će ukupan prihod Telekoma od multimedijalnih usluga u 2020. godini, od 53,8 miliona evra, jedva pokriti polovinu troška prava na Premijer ligu od neverovatnih 100 miliona evra godišnje.

Da li je iko mogao da zamisli da će pravo na emitovanje Premijer lige koštati više nego neto godišnje zarade svih 6.805 zaposlenih u Telekomu?!

A to je samo jedno otkupljeno pravo. Koliko još para ide na Ligu šampiona, Primeru, Seriju A, NBA, NFL…?FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Svojim neodgovornim i neprofesionalnim odnosom, ova vlast je uspela ono što je do juče delovalo nemoguće – upropastila je Telekom!

Nekada ubedljivo najbolja firma u Srbiji, Telekom je pre samo 10 godina ostvarivao godišnju dobit od 228 miliona evra, državi uplaćivao 100 miliona evra i ostatak investirao, dok danas prikazuje dobit od samo 50 miliona evra i nema dovoljno para da pokrije osnovne investicije, pa je država prinuđena da ga subvencioniše.  

Ovakav rezultat ne čudi pošto je Telekom samo u poslednjih pet godina povećao svoje obaveze za 1,66 miljardi evra i potrošio ih na kupovinu kablovskih operatera, medija i medijskog programa u vlasništvu ljudi bliskih vlasti.

Nedomaćinsko upravljanje je dovelo do toga da ukupne obaveze Telekoma budu skoro dva i po puta veće od ukupnih prihoda, pa više nijedna banka neće da mu pozajmi novac.Premijer liga FOTO: ShutterstockPremijer liga FOTO: Shutterstock

Da država nije prošle godine garantovala i otkupila obveznice Telekoma u vrednosti od čak 200 miliona evra, Telekom ne bi finansijski preživeo 2020. godinu. Ogromnih 200 miliona evra sada iznosi samo avans za Premijer ligu, suludu avanturu koja će dokrajčiti finansijski sunovrat nekada najmoćnije firme u zemlji.

Zbog svih ovih pogrešnih poteza, propast Telekoma je i najbolji dokaz da čega god se ova vlasti dohvati, preko noći finansijski upropasti.

„Da se jadna za zelen bor u’vati,
I on bi se zelen osušio“

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu