7.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

PLAN VESELINA VELJOVIĆA: Ako su uspeli Talibani, možemo i mi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon što je u nedelju 22. avgusta na Cetinju došlo do potpune propasti skupa ekstremističko-kriminalne grupe „komita“, u najužem okruženju Mila Đukanovića je zavladala potpuna apatija i očaj, uz sve prisutnija razmišljanja da se odustane od daljeg srljanja u katastrofu, koja bi mogla da eskalira nasilnim incidentima na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Iako većina Đukanovićevih saradnika nije spremna da snosi posledice i krivičnu odgovornost za najteža krivična dela poput terorizma i oružane pobune, za sada iz golog straha ne smeju da podignu glas protiv nekadašnjeg policijskog „jurišnika“ Veselina Veljovića, koji nastavlja da razvija „borbenu taktiku“.

Veljović u magnovenju ubeđuje Đukanovića da su „talibani uspeli da se vrate na vlast za nekoliko dana, uprkos malobrojnosti i slabijem naoružanju“.

Leteći na krilima „talibanskog trjumfa“, Veljović je za dan ustoličenja mitropolita Joanikija osmislio akciju munjevitog povratka DPS-a, pa je čak sugestivno osmislio naizgled bezazleni kodirani naziv operacije – „Luna Park“, a koji zapravo asocira na sada već famoznu pobedničku vožnju „talibana“ u zabavnom parku u Kabulu.

- Advertisement -

Veljović je uspostavio i odgovarajući komandni lanac, kreiranjem grupa na telefonskim aplikacijama preko kojih se izdaju šifrovana naređenja kriminalcima „komitama“ za napade na učesnike ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija, ali i za pritisak na kolebljive i nelojalne članove iz sopstvenih redova.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti