15.8 C
Belgrade
nedelja, 17 oktobra, 2021

PITANJE ZA VUČIĆA I SNS: Gde su pare za decu koja primaju porodične penzije?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poslednja „pomoć“ koju su primili penzioneri od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti, nije stigla do dece koji su korisnici porodičnih penzija, barem je tako u Kuršumliji. Iako su majke očekivale da će i njihova deca, kao i ranije dobiti ovaj novac, on je izostao. Mi smo poslali pitanja Ministarstvu finansija, ali još uvek nema odgovora.

Kuršumlija FOTO: Direktno.rsKuršumlija FOTO: Direktno.rs

Na činjenicu da su deca koja koriste porodične penzije izuzeta ovoga puta ukazala nam je Olgica Punišić iz Kuršumlije, čije je dete sada krenulo na fakultet, a koja kaže da nije jedina.

- Advertisement -

– Zvala sam sve, predstavnike PIO fonda, od Kuršumlije, preko Prokuplja do Beograda i svugde su me prebacivali na nekog trećeg. Čak su me upućivali da zovem Trezor i to sam učinila. Na kraju pre dva dana posle desetak dana zivkanja svih redom, pozvali su me iz centrale PIO fonda i rekli da nisam predala potvrdu o studiranju. Objasnila sam im i da one majke koje imaju mlađu decu nisu primili, ali je gospođa kao pokvarena ploča vrtela istu priču – kaže Punišić.

Ona dodaje da su do sada redovno primali sve, čak i, kako kaže, one „Vučićeve vitamine“!

– Da ni ja nisam primila ništa ovoga puta iako mi je jedno dete sada upisalo fakultet, a drugo je maloletno, ima dvanaest godina. Po zakonu treba da prima porodičnu penziju, pošto mi je suprug preminuo na radnom mestu 2013. godine, sve do 26 godine. Ne znam o čemu je reč ali sve ovo zaista nije u redu – priča Marina Milošević.

- Advertisement -

I nisu to jedine majke čija deca su ostala bez „pomoći“ovoga puta. Smatraju da je verovatno i u drugim sredinama isto.

Porodične penzije su uvek male, manje od republičkog proseka, ali pomažu deci i tim porodicama da se školuju i pripreme za život.

Ipak je svaka pomoć samo za njihovu, a ne svu decu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti